Zalazar

Omschrijving

Maak kennis met deze lieve pechvogel Zalazar. Zalazar is eind oktober 2017 in het bos gevonden waarna hij bij ons in de opvang is gekomen. Het is een super lieve, nieuwsgierige, gekke hangoor die, als hij je vertrouwt, gek is op een goeie aai over zijn bol.
Zalazar is nog een jonge kerel maar heeft helaas al last van een veel voorkomend probleem bij konijnen: zijn gebit. Bij het geven van zijn vaccinatie kwam de dierenarts erachter dat zijn gebit niet netjes was en dat zijn kiezen geslepen moesten worden. Zes weken na deze gebitsanering waren er weer haken te zien en moest hij weer naar de dierenarts voor een gebitsanering. Zijn onderkaak lijkt een beetje scheef te staan waardoor hij het probleem heeft dat er na een tijdje altijd haken op zijn kiezen ontstaan. Dit betekent dat hij minimaal eens per drie maanden naar de dierenarts moet om zijn kiezen te laten slijpen en dat zijn nieuwe eigenaar zijn gewicht goed in de gaten moet houden. Gelukkig is Zalazar een stoere ram en eet hij hier altijd prima.
Zalazar is op zoek naar een echte konijnenkenner bij wie hij mag komen wonen. Natuurlijk wil hij niet alleen blijven maar oud worden met een mooie dame. Bent u deze konijnen kenner en heeft u een mooie ren waar Zalazar, samen met een mooie dame, kan komen wonen? Neem dan snel contact op met het DBCA.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht