Yumi

Omschrijving

Wie wilt er nou geen konijn dat niet kan bijten? Hier is je kans!
Deze pluizenbol heet Yumi. Yumi is in maart 2017 geboren en is op 7 maart 2020 aan de opvang afgestaan omdat haar vorige eigenaresse niet meer genoeg tijd had om haar voldoende aandacht te geven. Yumi heeft altijd zonder konijnenmaatje geleefd, we zijn er dan ook van overtuigd dat ze ondertussen toch echt toe is aan een leuke gecastreerde ram! Hoewel Yumi rond haar kop een wat pluizige vacht heeft vergt deze niet heel veel onderhoud en ziet het er vooral heel schattig uit. Yumi is niet heel aanhankelijk naar mensen toe maar wel dusdanig nieuwsgierig dat ze vaak even komt kijken waar je mee bezig bent.
Ze kwam binnen met een wat slordig gebit. Toen zijn even later ook nog eens haar voortanden afgebroken! Uiteindelijk hebben we al haar voortanden moeten trekken. Ze kan dus niet meer aan dingen knagen tenzij het achterin haar bek bij de kiezen kan komen. Deze dame wilt dus graag haar groenvoer in klein gesneden stukjes.
Toen haar gebit nog aan het genezen was bleken haar tepels opeens opgezet. Om mogelijk erger te voorkomen hebben we haar laten castreren. Nu zijn haar gebit en haar buik helemaal genezen en kan er eindelijk een koppeling plaatsvinden.
Het zou voor Yumi fantastisch zijn als ze met haar toekomstige vriend in een ruim verblijf mag komen wonen. Zit uw gecastreerde ram ook maar eenzaam in zijn ruime verblijf? Stuur dan snel een mail met een foto van het huidige konijnenverblijf naar knaagenkoDBCA@dierenbescherming.nl!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht