Juliet

Omschrijving

* Hamlet en Juliet hebben een wintervacht en worden daarom enkel buiten geplaatst. *

Dit grappige koppeltje heet Hamlet (de kleine) en Juliet (de grotere). Ze zijn naar de opvang gebracht na het klassieke 'de kinderen kijken er niet meer naar om' verhaal. Heel jammer voor de konijnen natuurlijk maar nu gaan we gewoon op zoek naar een nog leuker thuis voor deze twee lieverds!
Hamlet is geboren rond maart 2017. Hij is met net iets boven de 1kg echt een dwergje. Vaak zie je dat die wat compenseren met hun aanwezige karakter maar dat is bij hem gelukkig niet het geval. Het is een rustig, vriendelijk kereltje. Wel zijn in het verleden zijn voortanden getrokken omdat die scheef groeiden. Dit betekend dat zijn groenvoer kleingesneden moet worden anders krijgt hij het niet weg. Een voordeel is dat hij je tuinplanten niet zo gemakkelijk kan slopen en bijten (als hij het al zou proberen) haalt ook niks uit. Toen hij bij ons binnenkwam had hij wat kleine haakjes op zijn kiezen. Deze zijn bijgeslepen en het is niet de verwachting dat dit opnieuw moet gebeuren. Het is wel aan te raden om bij de dierenarts als ze toch ingeënt worden even naar zijn kiezen te laten kijken.
Juliet, geboren in januari 2015, is duidelijk de dame van de twee. Ze is wat dominanter ingesteld en kan het vervelend vinden als je zomaar haar territorium betreed. Dit uit zich gelukkig niet door middel van bijten of slaan maar je ziet aan haar lichaamstaal dat ze het niet altijd waardeert. Ze is verder heel lief voor Hamlet en dat is natuurlijk het belangrijkste. We zoeken dan ook een thuis waar ze fijn samen de rest van hun leven mogen uitzitten. Denkt u deze kleine schatjes wel te kunnen waarderen? Stuur dan snel een mail met een foto van het huidige konijnverblijf naar KnaagenkoDBCA@dierenbescherming.nl

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht