Dipsy

Omschrijving

Denver en Dipsy zijn een komisch duo om te zien. Denver is een gecastreerde ram met een langharige vacht. Hij is geboren op 1 april 2020 en is afgestaan op 30 januari 2021. Hij werd afgestaan omdat hij het niet goed samen ging met de andere dieren in huis. Helaas bleek hij bij binnenkomst doorgegroeide voortanden te hebben. Hij kon zijn bek niet meer volledig dicht doen en moet hier veel last van hebben gehad. We hebben dan ook snel de voortanden laten verwijderen. Hij had ook wat haken op de kiezen. Het is belangrijk om tijdens de jaarlijkse enting zijn kiezen weer te laten controleren om zeker te weten dat deze goed blijven afslijten. Deze gecastreerde ram heeft weinig vertrouwen in mensen en probeert vrijwel altijd weg te komen als er mensen in de buurt komen. Mocht je contact toch afdwingen dan zou hij zichzelf kunnen beschermen. Vanwege zijn gebrek aan voortanden zullen er echter geen consequenties zijn aan zijn zelfverdediging. Als hij eenmaal tot rust is gekomen en je hem beter leert kennen kan hij een aai over de bol wel toelaten. Helaas voor Denver is het niet mogelijk om hem gewoon lekker met rust te laten. Vanwege zijn vacht is het met enige regelmaat nodig om hem te borstelen en te knippen. Het zou fijn zijn als een eigenaar daar al enige ervaring mee heeft of het geen probleem vind om met Denver langs een trimmer te gaan. Ook vanwege die vacht die veel vocht en vuil kan vasthouden plaatsen we de konijnen niet buiten tenzij het een volledig overdekt verblijf is.

Dipsy is een wat oudere voedster met een kortharige, witte vacht. Zij is geboren op 1 mei 2015. Dipsy kwam bij ons terecht omdat haar eigenaren helaas niet genoeg tijd voor haar hadden. Dipsy bleek haken op haar kiezen te hebben en deze lijken niet helemaal goed af te slijten. Dipsy moet elke 6 maanden voor controle van het gebit langs de dierenarts, mogelijk moeten de haken dan weer worden geslepen. Dipsy vind het maar niks in de opvang. De beperkte ruimte, steeds verschillende mensen die haar komen verzorgen en controleren en de onrust van de andere konijnen en werkzaamheden in haar omgeving. Ze zoekt een rustig plekje waar ze zelf kan kiezen of ze wel of geen interactie heeft met mensen.

Omdat Dipsy haar gebit zo twijfelachtig was en we Denver lang moesten monitoren om zeker te weten dat de voortanden niet terug zouden groeien hebben we de beslissing genomen om deze ‘kneusjes’ in de opvang aan elkaar te koppelen. We zijn daarom opzoek naar mensen die met veel liefde voor deze twee maatjes willen zorgen en die het niet erg vinden om eventuele extra kosten te maken. mocht u een ruim verblijf hebben voor dit leuke duo? Stuur dan snel een mail met een foto van het huidige konijnverblijf naar KnaagenkoDBCA@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht