Pension voor honden

In juli en augustus zijn alle beschikbare pensionverblijven voor de honden al volgeboekt! We hebben daarom helaas geen ruimte meer in die periode om uw hond op te vangen.

Als je voor korte of langere tijd opvang zoekt voor jouw hond, dan is deze van harte welkom in het pension van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. Wij doen ons uiterste best om het je viervoeter aan niets te laten ontbreken.

Pension voor honden

Direct naar het reserveringsformulier

Verblijf

Iedere hond beschikt (alleen of met een andere hond uit uw gezin) over een binnen- en buitenkennel met eigen ligbed. De dieren kunnen dus de gehele dag naar buiten. Ook 's nachts hebben we de mogelijkheid (afhankelijk van de buitentemperatuur en het type hond) de buitenkennel vrij toegankelijk te houden voor de hond. Onze gediplomeerde dierverzorgers voorzien de hond meerdere malen per dag van vers water en eten. Daarnaast geven ze de honden regelmatig aandacht en zorgen ze dat de kennels schoon zijn.

Je hond kan zonder extra kosten mee-eten. Dierenbeschermingscentrum Amersfoort voert standaard Hill's hondenvoer.Wil je dat je hond eigen voer krijgt of krijgt je hond speciaal dieetvoer? Ook dit is geen probleem. Neem je voer en maatschep wel zelf mee. Eigen voeding wordt zonder meerkosten gegeven, er geldt echter ook geen korting op de pensionprijs.

Drie keer per dag worden de honden losgelaten op de speelvelden. Afhankelijk van je wensen en het gedrag van je hond kan dit samen met andere pensiongasten zijn of alleen.

Wij vragen je geen eigen manden, dekens, riemen of speeltjes mee te brengen van je hond. Omdat er veel spullen aanwezig zijn en er regelmatig gewassen wordt is de kans op kwijtraken groot.

Speciale verzorging

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt nauw samen met Diergeneeskundig Centrum De Vallei. Deze dierenartsen zijn 24 uur per dag op oproep beschikbaar, zodat je hond (indien nodig) altijd direct kan worden voorzien van medische zorg. Heeft je dier een bestaand medisch probleem dat behandeling vraagt tijdens de pensionperiode, bespreek dit dan bij reservering met de dierverzorger. Vraagt de medische verzorging extra tijd dan vragen wij hier per dag een kleine extra bijdrage voor.

Vaccinaties

Het is wettelijk verplicht dat alle honden die in pension verblijven geldig gevaccineerd zijn. Als bewijs dien je het originele vaccinatieboekje van de hond achter te laten bij het DBCA tijdens de pensionperiode. De vaccinaties (cocktail en kennelhoest) dienen minimaal drie weken voor aanvang van de pensionperiode gegeven te zijn en minimaal tot het einde van de pensionperiode geldig te zijn. Indien je het vaccinatieboekje niet kunt overhandigen bij het brengen van de hond kunnen wij hem helaas niet in ons pension opnemen. Wegens gezondheidsrisico's en wetgeving kunnen wij hierop geen uitzonderingen maken.

Tarieven

  • Hond klein 1 kg - 9,9 kg € 12,50 p/dag
  • Hond middel 10 kg - 27,9 kg € 13,50 p/dag
  • Hond groot 28 kg - 49,9 kg € 14,50 p/dag
  • Hond extra groot > 50 kg € 15,50 p/dag
  • Dagopvang 1 hond € 10,- p/dag
  • Dagopvang 2 honden, 1 kennel € 15,- p/dag

Reserveer een pensionplekje voor je dier via het reserveringsformulier.

Meer over dit onderwerp