Pension voor knaagdieren en konijnen

In juli en augustus zijn alle beschikbare pensionverblijven voor de konijnen & knaagdieren al volgeboekt! We hebben daarom helaas geen ruimte meer in die periode om uw konijn of knaagdier op te vangen.

Als je voor korte of langere tijd opvang zoekt voor jouw konijnen of knaagdieren, dan zijn deze van harte welkom in het pension van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. Wij doen ons uiterste best om het jouw dieren aan niets te laten ontbreken.

Pension voor knaagdieren en konijnen

Direct naar reserveren

Vanwege de welzijnseisen die de Dierenbescherming stelt aan het houden van sociale dieren zoals konijnen, worden alleen konijnen in het pension aangenomen die per koppel of groepje gehuisvest zijn. Dit geldt ook voor de meeste knaagdieren (veel hamstersoorten kunnen wel alleen gehuisvest worden). De enige uitzondering hierop zijn konijnen of knaagdieren die tijdens de pensionperiode gekoppeld worden met een soortgenoot uit onze opvang.

Verblijf

Indien beschikbaar worden de konijnen in een ren gehuisvest. In een drukke periode (zomervakantie, kerstvakantie) is het mogelijk dat de rennen bezet zijn. In dat geval krijgen de konijnen een dubbel verblijf. Ook voor cavia's hebben wij verblijven klaar staan. Komen er kleine knaagdieren in pension, dan is het mogelijk voor hen een verblijf in te richten. De meeste eigenaren van kleine knaagdieren kiezen er echter voor het eigen verblijf mee te nemen.


Je konijnen of knaagdieren kunnen zonder extra kosten mee-eten. Dierenbeschermingscentrum Amersfoort voert standaard Vitakraft biks. Wil je dat jouw dieren eigen voer krijgen of krijgen ze speciaal dieetvoer? Ook dit is geen probleem. Neem je voer en maatschep wel zelf mee. Eigen voeding wordt zonder meerkosten gegeven, er geldt echter ook geen korting op de pensionprijs.
Natuurlijk krijgen de dieren iedere dag verse groenten, hooi en vers drinkwater.

Speciale verzorging

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt nauw samen met Diergeneeskundig Centrum De Vallei. Deze dierenartsen zijn 24 uur per dag op oproep beschikbaar, zodat jouw dieren (indien nodig) altijd direct kunnen worden voorzien van medische zorg. Heeft je dier een bestaand medisch probleem dat behandeling vraagt tijdens de pensionperiode, bespreek dit dan bij reservering met de dierverzorger. Vraagt de medsiche verzorging extra tijd dan vragen wij hier per dag een kleine extra bijdrage voor.

Vaccinaties

Ben je van plan je konijnen bij ons onder te brengen voor pension, dan is het van belang dat deze zijn gevaccineerd tegen Myxomatose, VHS (ook wel RHD of VHD genoemd) en VHS2. De vaccinatie kan plaatsvinden tot uiterlijk drie weken voor de pensionperiode. We vragen je het vaccinatieboekje mee te nemen wanneer je je dier voor pension brengt.

Tarieven

  • konijn t/m 3,0kg€ 3,50 per konijn/per dag
  • konijn > 3,0kg € 4,50 per konijn/per dag
  • cavia € 2,50 per cavia/per dag
  • chinchilla € 3,- per chinchilla/per dag
  • gerbil € 2,50 per verblijf met maximaal 3 gerbils/per dag
  • hamster € 2,50 per hamster/per dag
  • muis € 2,50 per verblijf met maximaal 3 muizen/per dag

Rerserveer een pensionplek voor je dier via het reserveringsformulier.

Meer over dit onderwerp