Gezocht: gastgezinnen voor kittens

Het kittenseizoen van 2019 is begonnen. De eerste zwangere moederpoezen en kleine katjes, verblijven in gastgezinnen. Extra handjes zijn welkom.
Gezocht: gastgezinnen voor kittens

Ieder voorjaar en iedere zomer is het raak en gaat onze dierenambulance vrijwel dagelijks op meldingen over gevonden jonge katjes of hoogzwangere, zwervende moederpoezen af. Deze dieren vinden we op de gekste plekken; op hooizolders, in tuinhuisjes, op schoolpleinen en soms zelfs in containers. Geen veilige plek voor deze dieren in nood en daarom kunnen zij op onze gastgezinnen rekenen.

Ter versterking van onze gastgezinnen zoeken wij meer dierenvrienden die zich het lot van hulpeloze katten aantrekken en ons willen helpen bij de tijdelijke opvang van deze dieren. Als gastgezin draag jij je steentje bij bij de verzorging van een mogelijk aanwezige moederpoes en/of bij de socialisatie van kittens. Om jonge katjes op te laten groeien tot een stabiele, vrolijke huiskat zijn de eerste paar weken van hun leven enorm belangrijk. In die periode wennen ze aan mensen, aan aangeraakt te worden, leren ze op de kattenbak te gaan, wennen ze aan huiselijke geluiden en leren ze spelen. Zodra de kleintjes groot genoeg zijn, mogen ze verhuizen naar een nieuw baasje. Samen met onze kittencoördinator bekijk jij welk baasje het meest geschikt is voor jouw opvangkatjes.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te helpen, ook als je zelf gevaccineerde huisdieren hebt of als je werkt, kun je gastgezin worden. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.