Kom ook: 25 augustus introductieles hondenschool

"Wij gaan weer naar school." Op 25 augustus kunnen leergierige pups en volwassen honden weer hun eigen lessen gaan volgen; dan start een nieuw cursusjaar van de hondenschool Gehoorzame Huishond Limburg.
Kom ook: 25 augustus introductieles hondenschool

Leergierige honden en eigenaren opgelet; op zaterdag 25 augustus om 10:00 uur start het nieuwe cursusjaar van hondenschool Gehoorzame Huishond Limburg op het terrein van Dierenbeschermingscentrum Limburg/ Langereweg 9/ Born. We nodigen baasjes en honden van harte uit om op 25 augustus een introductieles te volgen, kennis te maken met de trainers van de hondenschool, te snuffelen aan een stukje theorie en om met elkaar aan de slag te gaan. Rond 13:00 uur zal de les afgelopen zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan deze vrijblijvende introductieles en na afloop kun je je, indien gewenst, inschrijven als cursist.

Honden van alle leeeftijden en niveau's zijn welkom


Pups vanaf drie maanden zijn welkom op onze hondenschool. Zij starten in onze puppengroep. Hier wordt gewerkt aan het socialiseren en leren de baasjes en de honden op een speelse manier de eerste beginselen van het opvoeden. Ook pubers en volwassen honden kunnen trainingen volgen. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de hond, volgt indeling in een groep. Je traint met maximal acht honden in een groep. Op 25 augustus vertellen we je nog veel meer!

Praktische tips voor aanvang van de les


Kom je op 25 augustus? Check dan onze praktische tips zodat jij en je hond goed voorbereid kunnen beginnen:

  • Neem een gewone hondenriem mee. Geen uitrolbare riem of slipketting;
  • Trek zelf gemakkelijk zittende kleding aan;
  • Neem wat brokjes mee in de linkerzak en een speeltje dat de hond leuk vindt (zonder piep);
  • Voer de hond niet 1 uur vóór én 1 uur ná de training;
  • Laat je hond goed uit voordat je op het veld komt. Poept je hond op het veld, ruim het dan even op. Daarvoor staat al een schop klaar;
  • Heeft je hond een besmettelijke ziekte of is je hond loops, laat hem/haar dan thuis. Natuurlijk kun je zelf wel komen en dat wat je hebt gezien, thuis oefenen;
  • Voor pups is het verstandig een handdoek mee te nemen zodat ze geen kou oplopen.

Primeur voor Limburg


De Dierenbescherming telt op tien locaties in Nederland de hondenschool Gehoorzame Huishond.
Limburg is de enige locatie waarbij de hondenschool traint op het terrein van een Dierenbeschermingsasiel; Dierenbeschermingscentrum Limburg en waarbij een zeer nauwe samenwerking is tussen de hondenschool en het asiel.