Timo

Omschrijving

Deze blije 'spring in het veld' heet Timo!  Timo is al een flinke stafford kruising van pas 8 mnd. Hij is met veel pijn in het hart naar de opvang gebracht door zijn baasjes omdat ze wegens ziekte niet meer voor hem kon zorgen. 

Timo is een echte lieverd waar niks kwaads in zit. Hij is vriendelijk en vrolijk naar iedereen. Maar kan uit speelsheid en overenthousiasme nog wel eens lomp zijn en tegen je opspringen. Hij wil het liefst de hele dag spelen als dat mogelijk is. Hij rent met allerlei speeltjes over de speelweide en vind het heerlijk als iemand met hem speelt. Hij kent een aantal commando's zoals 'zit'en 'lig'. Maar heeft soms nog wel een aanmoediging in de vorm van een koekje of speeltje nodig. Als hij uitgebreid gespeelt heeft op de speelweide en zijn eerste energie er een beetje uit is kan hij redelijk goed lopen aan de riem. Het liefst neemt hij wel een balletje mee tijdens het wandelen wat het wandelen ook net wat makkelijker maakt omdat hij soms de neiging heeft om van speelsheid in de riem te bijten tijdens het wandelen. 

Hij heeft bij zijn vorige eigenaar samengeleeft met 3 chihuahua's waar hij het goed mee kon vinden. Tuurlijk was hij voor hun ook wel eens te lomp en te enthouasiast en werd hij ook door hun wel eens op zijn plaats gezet maar dat vond hij allemaal prima. 

We zijn voor Timo op zoek naar mensen die tegen een stootje kunnen en die het leuk vinden om metTimo een cursus te doen. Die het niet erg vinden om hem nog het 1 en ander bij te brengen. Ook moet zijn baasje net als hem graag wandelen en spelen. Veel ruimte hebben en bij voorkeur een tuin. Ben je op zoek naar een echte kameraad en kun je TImo bieden wat hij nodig heeft? stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht