Asra

Omschrijving

Asra is een leuke, vriendelijke kruising Sharpei van 4 jaar. Ze is als vondeling in de opvang terecht gekomen waardoor we (jammer genoeg) weinig van haar achtergrond weten,

Asra is een vriendelijke hond die zich graag laat aaien door mensen. Ze is niet (zoals Sharpei's al eens kunnen zijn) eenkennig naar mensen en gaat met iedereen graag wandelen. Ze loopt netjes aan de riem en trekt niet. Naar andere honden of harde brommers reageert ze soms door te blaffen maar niet altijd. Spelen met speeltjes lijkt ze niet echt te kennen maar rennen op de speelweide vind ze wel leuk en dat kan ze dan ook heel hard ;)  ook vind ze het leuk om af en toe een beetje te graven in de modder. En te zoeken naar muisjes.

Asra verblijft al sinds Maart in een gastgezin en dit is wat ze over haar schrijven:
Mag ik jullie voorstellen aan Asra. Asra is een kruising Sharpei. Sinds begin Maart verblijft ze in ons gezin ter tijdelijke opvang. De eerste dagen heeft ze een beetje de kat uit de boom gekeken maar sindsdien voelt ze zich volledig thuis bij ons. Ze is in huis een zeer sociale hond die goed luistert maar je moet niet te hard tegen haar praten want dan wordt ze “koppig”  (lees bang) en luistert ze niet maar als je haar vriendelijk benadert doet ze bijna alles voor je. Ze is zeer nieuwsgierig en volgt je overal waar je naar toe gaat in en om het huis. Ook is ze zeer waakzaam en slaat aan als ze iets “verdachts” hoort. Spelen en stoeien daar kun je haar voor wakker maken want het liefst heeft ze de hele dag aandacht. Nu het zonnetje lekker schijnt ligt ze graag de hele dag buiten en af toe zoekt ze de schaduw op om vervolgens weer lekker te gaan bruinen. Ze kan makkelijk enige tijd alleen blijven en gaat dan lekker in haar mandje liggen zonder weerstand of ander afwijkend gedrag te vertonen. Ze is alleen bang voor het onbekende en kan dan gaan blaffen. Dit doet ze onder het wandelen naar andere honden of naar voertuigen die kabaal maken bij het passeren. We geven haar steeds meer vertrouwen en het blaffen wordt minder maar is er nog niet geheel uit. Ook voor onweer is ze bang en wordt ze heel onrustig. Oortjes in de nek en het liefst op je schoot of onder de tafel kruipend, wacht ze tot het voorbij is. In de tijd dat ze nu bij ons is, hebben wij een zeer leuke en actieve hond in ons gezin die heel veel aandacht en liefde krijgt die ze waarschijnlijk nooit echt zo gekregen heeft. Dankbaar is ze zeker en ook leergierig. Ze leert snel en als de deur van de ijskast open gaat, is ze de eerste die komt kijken of er toevallig niet ook iets lekkers voor haar is. Ook lekker buiten stoeien met haar touw vindt ze geweldig maar apporteren kan ze (nog) niet. Ze rent wel achter haar balletje aan maar weet nog niet goed wat dan de bedoeling is. Al met al is Asra een zeer lieve, knappe en aanhankelijke hond die graag aandacht heeft maar daar krijg je ook heel veel aandacht van haar voor terug. Wij genieten elke dag van haar maar gunnen haar ook een vast adres waar ze nog veel mag leren, veel liefde en aandacht krijgt en waar ze gelukkig oud mag worden. Asra is in de bloei van haar leven en als baasje kun je nog vele jaren plezier beleven met deze trouwe dame. 

We zijn voor Asra op zoek naar een lieve baas die graag wandelt en een tuin heeft. Iemand die het niet erg vind als Asra soms een beetje eigenwijs is en waar ze lekker zichzelf kan zijn. Mensen die genoeg tijd hebben voor een hond en een hond als onderdeel van het gezin zien. Ben jij op zoek naar een leuk maatje en lijkt Asra je een geschikte match? stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze hond te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat jij en het dier een goede match zijn, nemen we graag de tijd om een uitgebreid en zorgvuldig kennismakingsgesprek met je te voeren. Wij verzoeken je vriendelijk om hiervoor een afspraak te maken door het sturen van een mail naar limburg@dierenbescherming.nl Wij nemen dan snel contact met je/jullie op.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht