Boris

Omschrijving

Boris is een flinke (33 kg), energieke Staffordshire terrier van bijna 6,5 jaar.  Boris is gevonden en in de opvang terecht gekomen en niet meer opgehaald door zijn baasjes. Jammer genoeg weten we hierdoor weinig van zijn achtergrond.

Tijdens zijn verblijf hebben we gezien dat hij erg enthousiast is als hij op de speelweide kan rennen. Hij is gek op spelen en rent graag achter een bal of piepspeeltje aan. Hij kan tijdens het spelen nog wel eens druk en overenthousiast worden en opspringen. Het is niet verkeerd bedoeld, maar hij mist dan wat zelfbeheersing. Hij kent een aantal basiscommando's zoals 'zit' en 'af' en luistert hier redelijk goed naar als hij weet dat hij een koekje krijgt.

Wandelen vindt Boris erg leuk!  Wel kan hij tijdens het wandelen soms trekken aan de lijn en zul je stevig in je schoen moeten staan want hij is dan behoorlijk sterk. Boris lijkt zich niet altijd bewust te zijn van de persoon die aan de andere kant van de lijn loopt, maar door hem regelmatig terug te laten komen voor een koekje begint dit steeds meer te komen. Tijdens het wandelen reageert hij meestal niet echt naar andere honden maar we hebben hem nog niet van dichtbij laten kennismaken met een andere hond. Om risico’s uit te sluiten plaatsen wij hem niet bij een andere hond. 

Voor Boris zoeken wij een gezin dat bekend is met dit ras, mensen met veel hondenervaring zonder kinderen of andere huisdieren. Bij iemand die tijd heeft om met hem te fietsen of lange wandelingen te maken. Omdat wij niet weten of Boris alleen thuis kan zijn, zou het ideaal zijn als een nieuwe eigenaar (vooral de beginperiode) niet veel van huis is, waardoor het alleen zijn rustig opgebouwd kan worden. Wij weten wel zeker dat hij keurig zindelijk is, want ook zijn kennel bevuilt hij niet.

Hebben Boris' charmes en knappe kop jouw aandacht getrokken? Laat dan snel van je horen en kom langs voor een ontmoeting. 

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze hond te komen kijken. We verzoeken je daarom om een mail te sturen naar limburg@dierenbescherming.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een eventuele kennismakingsafspraak te maken. Bedankt voor je begrip!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht