Stijn

Omschrijving

Deze knappe, vrolijke en enthousiaste Duitse herder hebben we Stijn genoemd. Hij is gevonden waardoor we jammer genoeg niet z’n echte naam niet kennen. Hij is nog jong en door onze dierenarts geschat op 1-2 jaar oud. 

Ondanks dat hij zijn nieuwe naam pas heeft reageert hij er goed op. Hij luistert naar zijn naam en kent een aantal basiscommando’s. Hij is attent en heeft aandacht voor degene die met hem wandelt, zoals ook wel bij dit ras past natuurlijk. Stijn is altijd blij als hij mee mag. Hij vind wandelen erg leuk maar kan van enthousiasme in het begin nogal trekken aan de lijn. Als hij eenmaal in het bos is en hij heeft wat ruimte om te snuffelen (door de lange lijn) dan wordt het trekken meteen een stuk minder. Het kort aan de
lijn lopen zonder trekken zal dus een aandachtspunt zijn voor zijn nieuwe  baasjes. Ook kan Stijn uitvallen naar andere honden tijdens het wandelen. Maar gelukkig wil Stijn graag iets voor zijn baas doen en is hij zeer gemotiveerd voor een koekje of een bal. Omdat hij nog jong is en een wil heeft om te werken zal hij zeker goed trainbaar zijn en kan een cursus alleen maar leuk zijn voor hem. 
Stijn is gek op rennen en spelen op de speelweide. Hij snapt het commando ‘los’ en houdt van apporteren. 

Ben je op zoek naar een leuke, lieve, vriendelijke kameraad? Vind je het niet erg om nog met hem te trainen en kun je hem bieden wat hij nog heeft? Stuur dan zeker een mail naar limburg@dierenbescherming.nl en kom gauw kennismaken. We zoeken mensen met genoeg tijd en ruimte. We plaatsen Stijn niet alleen als waakhond of als werkhond.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht