Toby

Omschrijving

Deze mooie kruising windhond hebben we Tobi genoemd. Onze dierenarts schat hem op ongeveer 3 jaar oud. Maar zeker weren we dat niet omdat Toby een gevonden hond is en er niks beland is van zijn achtergrond. Hij is samen met hind Sem gevonden. Dus waarschijnlijk heeft hij wel met een andere hond samengeleefd.

Toen Toby net binnen kwam was hij angstig maar nu hij 2-3 weken bij ons is wordt dit langzaam minder en wordt hij toch al heen blij als hij je ziet. Wel kan hij buiten nog wel eens schrikachtig zijn voor onbekende geluiden of onverwachte dingen. Tijdens het wandelen loopt hij wel al een stuk beter aan de lijn en let hij erg op je. Hij heeft een bescheiden karakter en is in het begin altijd een beetje afwachtend. Maar als hij ke beter kent vind hij het fijn om bij ke te liggen of tegen je aan te staan voor een aai. Naar andere honden (teefjes) is hij nieuwsgierig en lijkt hij te willen spelen als de andere hond niet te druk is.

We zijn voor Toby op zoek naar een rustig huishouden zonder veel onverwachte dingen of kleine kinderen. Het liefst bij mensen die al een beetje bekend zijn met windhonden en die wegen wat hij nodig heeft. Een eventueel al aanwezig stabiel siortgenootje kan misschien wel leuk zijn voor hem. Ben je op zoek naar een lieve, rustige hond en hou je net als Toby van lange wandelingen maken en van niet teveel drukte. Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl en kom kennismaken met deze lieve.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht