Burberry en Gismo

Omschrijving

Burberry (teefje, zwart, halflangharig) en Gizmo (reutje, crème, kortharig) zijn ongeveer 12,5 jaar oud. Ze zijn naar de opvang gebracht omdat het baasje niet meer voor ze kon zorgen.

Ze zijn al hun hele leven samen geweest en zoeken ook samen een thuis.

Burberry is een actief dametje. In de ochtend wil ze dolgraag spelen en rent ze met haar speelgoed een rondje door het huis. Natuurlijk is ze al op leeftijd en houdt ze dit maar eventjes vol. Ze vind mensen geweldig en is vriendelijk naar iedereen. Liefst kruipt ze op schoot en ligt ze ook graag heerlijk naast je op de bank of op je :).

Gismo is het rustige kereltje. Hij slaapt veel, maar is ook dol op aandacht en vind het heerlijk om gekriebeld te worden. Hij is niet meer speels en zo actief, lekker luieren vind hij veel leuker.
Gismo is pasgeleden aan zijn blaas geopereerd en hier is een blaassteen uit verwijderd. Ze eten daarom beide urinary brokken. Deze zijn prijziger als normale brokken. Ook heeft Gismo een hartruis. Hiervoor hoeft hij nog geen medicijnen te krijgen.
Gismo kan tijdens het wandelen soms wel eens schrikken van onverwachte dingen en wil dan niet meer lopen. Als je hem dan even draagt is het prima.

Het is duidelijk dat beide niet veel gewend zijn. Helaas zijn beide ook onzindelijk in huis. Momenteel proberen we aan te leren in een gastgezin om de behoeftes buiten te doen.

Alleen blijven moet ook opgebouwd worden. Ze kunnen zeker in het begin in een nieuwe omgeving in de nacht bijvoorbeeld veel blaffen en huilen. Na een gewenningsperiode word dit minder. Ze kunnen dan wel een paar uurtjes overdag alleen blijven, dit is geen probleem. Als ze gewend zijn zijn ze 's nachts ook braaf stil :).

We zijn voor deze twee lieverds op zoek naar mensen met het gouden mandje. Waar ze heerlijk samen kunnen gaan genieten van hun welverdiende tweede kans. Bij mensen die genoeg tijd hebben en ze waar ze de zorg krijgen die ze nodig hebben. Die het onzindelijke geen probleem vinden. Ben je op zoek naar een leuk duo en zoek je net als hun vriendschap en gezelligheid? stuur dan een mailtje naar limburg@dierenbescherming.nl en kom kennismaken.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht