Jacky

Omschrijving

Jacky is een Jack Russel van 3 jaar oud die afgestaan is omdat de eigenaren de zorg niet meer aankonden.

Helaas was de opvoeding van Jacky niet optimaal. De baasjes begrepen hem niet en Jacky liet steeds vaker negatief gedrag zien. De hond wist niet waar hij aan toe was.

Jacky is een actief mannetje die graag buiten los rond rent en met een balletje speelt. Hij kan wel veel blaffen om duidelijk te maken wat hij wil.

Op onbekende personen reageert Jacky soms vriendelijk en soms ook niet, dan wil hij wel zijn tanden laten zien en grommen. Zijn gedrag is naar andere honden ook zo. Sommige vindt hij leuk, andere weer helemaal niet. 

De laatste tijd werd er eigenlijk bijna niet meer met Jacky gewandeld omdat de eigenaren slecht ter been waren. Daardoor had hij uiteraard heel veel energie die hij in huis niet kwijt kon.

Jacky is niet gewend om veel alleen thuis te zijn. Het alleen blijven zal getraind moeten worden. Bij de vorige baasjes zat hij wel ook vaak in de ren buiten. 

Jacky trekt tijdens het wandelen wel graag aan de lijn waar hij naartoe wilt. Commando's heeft hij op de puppycursus wel geleerd maar soms is hij vergeten wat hij geleerd heeft, totdat er een snoepje te voorschijn komt dan weet hij ineens weer hoe het moet.

Apporteren vindt hij erg leuk. Stokken of balletjes zijn zijn favoriet.

Voor Jacky we mensen die met hem aan de slag willen gaan. Mensen met hondervaring (moeilijke honden) die dit ventje weer vertrouwen willen geven.

U zult vaker bij Jacky op bezoek moeten komen en eerst hier een vertrouwensband met hem moeten opbouwen, hou er rekening mee dat dit misschien wel enige tijd en menig bezoekje kan duren. Ook zullen wij Jacky niet op een flat of appartement kunnen plaatsen en is een huis met tuin een must.

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar een hond te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat jij en het dier een goede match zijn, nemen we graag de tijd om een uitgebreid en zorgvuldig kennismakingsgesprek met je te voeren. Wij verzoeken je vriendelijk om hiervoor een afspraak te maken door het sturen van een e-mail naar limburg@dierenbescherming.nl Wij nemen dan snel contact met je/jullie op.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht