Bayko

Omschrijving

Bayko is een mooie, vriendelijke Mechelse herder van bijna 3 jaar oud. Hij is naar de opvang gebracht omdat zijn eigenaresse (vanwege zijn gedragsprobleem) niet meer met hem kon wandelen. Bayko heeft namelijk angst voor auto's/ autobanden. Zodra hij tijdens het wandelen in de buurt van rijdende auto's komt wordt hij al erg nerveus. Hij valt er nogal heftig naar uit en wil het liefst erin bijten. Hij heeft volgens zijn baasje dus ook al meerdere autobanden stuk gebeten.

Bayko heeft bij zijn vorige eigenaar wel veel commando's geleerd en luisterd heel goed. Ook is hij heel slim en wil hij graag iets voor zijn baas doen. In een prikkelarme bosrijke omgeving liep hij ook wel eens los en kon dan volgens zijn baasje goed met andere honden. Hier in de opvang reageert hij tijdens het wandelen niet echt naar andere honden tenzij ze naar hem uitvallen dan blaft hij terug. Wel merken we dat hij snel overprikkeld is en dan nerveus wordt aan de lijn. Maar als hij in het bos aan een lange lijn wandeld loopt hij goed en ontspannen. 
Bayko houdt ook erg van spelen en apporteren van een bal. Ook zwemmen en autorijden vind hij heerlijk. 

Bayko is gewend op een paar uur per dag alleen thuis te blijven en is ook gewend aan een bench. Hij heeft samengeleefd met oudere kinderen, katten, ratjes en een andere hond. Met de kinderen en de andere hond (teef) kon hij het goed vinden. Maar hij kan absoluut niet met katten of andere kleine huisdieren. 

We zoeken voor Bayko een baas met herderervaring en genoeg tijd. Een actieve, duidelijke maar rustige baas die snapt hoe hij met Bayko moet omgaan. Deze baas moet niet in een drukke (stedelijke) omgeving wonen, maar landelijk en in een rustige buurt. Het liefst ook iemand met een grote tuin waar hij de rust en de plaatst heeft om tot rust te komen. Ben jij de sportieve baas en heb je interesse in deze lieverd? stuur dan een mail naar Limburg@dierenbescherming.nl

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar Bayko te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat jij en het dier een goede match zijn, nemen we graag de tijd om een uitgebreid en zorgvuldig kennismakingsgesprek met je te voeren. Wij verzoeken je vriendelijk om hiervoor een afspraak te maken door het sturen van een e-mail naar limburg@dierenbescherming.nl Wij nemen dan snel contact met je/jullie op.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht