Mika

Omschrijving

Deze knappe mechelse herder dame van 4,5 heet Mika.  We zijn samen met haar huidige baas op zoek naar een nieuw huisje voor haar. De reden daarvoor is dat ze helaas te waaks en territoriaal is. Ze beschouwt tuin en directe omgeving als haar territorium en reageert vanuit de tuin agressief naar alles en iedereen. Het is een ware accrobaat in het ontsnappen uit de tuin als ze iets ziet waar ze heen wil. Zij wonen op een perceel dat ze onvoldoende kunnen voorzien van een hoog hekwerk en waar helaas aan drie kanten alles voorbij komt. Ze reageert vooral agressief naar fietsers en valt aan als ze de kans krijgt. Dit geldt vooral in de directe omgeving. 

Binnenshuis is Mika wel een echte knuffelbeer en is ze gek op aandacht van mens en dier.  Met de andere hond in huis (border collie) kan ze het heel goed vinden en kan ze heel leuk spelen. Ook met de kittens in het gezin kan ze het goed vinden en ook voor kinderen en mensen die ze niet kent is ze altijd vriendelijk en deze worden dan ook altijd enthousiast begroet. Ze kent de basiscommando's en luistert goed. Ook met het wandelen op andere plekken loopt ze netjes aan de riem en kan ze zelfs op plekken heel goed loslopen. Ze kijkt dan niet naar fietsers of andere honden. Ook kan ze een paar uurtjes alleen zijn en heeft ze de afgelopen 2 jaar ontzettend veel geleerd.

We hopen dat we iemand kunnen vinden met een tuin of erf waar ze niet kan ontsnappen en die op zoek is naar een trouwe knuffelbeer die huis en haard beschermt. Het is belangrijk dat ze niet kan ontsnappen. Ben je op zoek naar een lieve kameraad en lijkt Mika je de geschikte match? stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze hond te komen kijken. We verzoeken je daarom om een mail te sturen naar limburg@dierenbescherming.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een eventuele kennismakingsafspraak te maken. Bedankt voor je begrip!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht