Gabber

Omschrijving

Gabber zoekt een echte Gabber!

Deze superlieve kerel van 4 à 5 jaar oud geschat zit alweer bijna een jaar in het asiel. Het is dan ook een kater met een verhaal te vertellen.

Bijna een jaar geleden werd hij op straat gevonden. We krijgen een melding van een overleden kater die langs de weg lag, maar eenmaal aangekomen bleek Gabber niet overleden te zijn. Met spoed is hij naar de dierenarts gebracht. Hij bleek aangereden te zijn, had een flinke klap op zijn kop gehad en een flinke klap bij zijn achterhand. Zijn kopje werd gedeeltelijk kaalgeschoren waardoor we hem Gabber noemde.

Gabber heeft weken alleen maar platgelegen en bewoog zich niet. Hij was duidelijk in shock. De dierenartsen en medewerkers hebben hem dagelijks bijgevoerd en geholpen met plassen en poepen. Dat was een heel karwei, maar de hoop bleef dat Gabber ging herstellen... en na die weken hield hij eens zijn kopje recht. Hij ging weer zelf eten, alleen de rest bewoog hij niet. Er zijn heel veel röntgenfoto's gemaakt maar uit niets bleek dat Gabber niet meer zou kunnen lopen. Dus de hoop bleef.
En opeens... daar stond hij op. Het eerste wat hij wilde was knuffelen. Al spinnend gaf hij de verzorgers kopjes en was ontzettend blij!

Het is een ontzettende lieve kater. Speels en komt graag op schoot. Een lieverd! Met sommige katten kan hij goed overweg, met andere maakt hij wel eens ruzie.

Hij heeft last van blaasgruis en daarvoor moet hij zijn hele leven lang speciale urinary voeding krijgen. Verder is geen medicatie nodig.

Hij loopt af en toe nog wakkelend op de poten, dus we zoeken iemand met een buitenren of een afgesloten tuin waar die wel buiten kan maar niet de straat op kan.

Wil jij lieve Gabber een thuis geven?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Als gevolg van zijn ongeluk heeft Gabber soms moeite om zijn blaas en ontlasting te controleren. Hij zoekt wel netjes de kattenbak op, maar soms kan hij niet onder controle houden en laat hij dit lopen (vooral als hij geaaid word). We zien wel dat er nog altijd vooruitgang is maar dat dit een langere weg te gaan is. Ook blijft de prognose helaas onduidelijk of dit helemaal overgaat. We willen mensen dan ook van te voren goed informeren over zijn probleem.

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze kat te komen kijken. Graag verzoeken wij u eerst een kennismakingsmail te sturen naar limburg@dierenbescherming.nl Wij nemen dan snel contact met u op om een eventuele afspraak te maken. Dank voor uw begrip!
Het is ook mogelijk om meerdere katten in het asiel te bezoeken tijdens een afspraak.
Is er een klik met de kat tijdens de afspraak? Dan mogen de meeste katten direct mee naar hun nieuwe thuis.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht