Mousi

Omschrijving

Arme Mousi... niemand wil deze knapperd adopteren...

Daar zit je dan. Na jaren samen te zijn geweest met je baasje. Alles samen te hebben gedaan en lekker samen op de bank te hebben gehangen werd je op een dag in het mandje gestopt en naar het asiel gebracht.

Je baasje ging naar het verzorgingstehuis en je mocht niet mee. Familie wilde of kon je niet opvangen.

Daar zit je dan. Al bijna een half jaar in het asiel. Je snapt er niks van... elke dag als je baasje er. Dag in en dag uit. En weg is die.

Dit is het trieste verhaal van Mousi. Hij is 16 jaar oud en als mensen hem zien vinden ze hem een schatje... maar zodra ze de leeftijd horen komt de opmerking 'veel te oud!'. En daar gaan ze weer en blijft Mousi achter... Al een half jaar zoekt die naar een warm mandje...

Hij heeft al heel wat katjes zien verhuizen, alleen een eigen nieuw baasje heeft hij nog niet gezien.

Oké, Mousi is al wat ouder maar dat hoeft de pret toch niet te drukken? Spelen vind die vaak nog reuze leuk. Met een propje papier of achter een hengeltje aanrennen, maar lekker rustig liggen vind die ook prima. Hij is dolgraag buiten dus een tuin moet er wel zijn.

Hij word graag geaaid en is graag bij mensen, maar geeft ook wel zijn grenzen aan.

Hij kan met andere katten mits deze ook al ouder en rustig zijn.

Mousi heeft een seniorencheck gehad, dan word er bloed afgenomen om te kijken of de lever, nieren, ... nog goed werken. Alles wat prima in orde! Wel heeft Mousi last van zijn blaas, hiervoor moet die zijn hele leven lang speciale urinary voeding krijgen. Ook merken we dat hij wat last heeft van zijn achterpoten (veel voorkomend probleem bij oudjes), daarvoor krijgt die ook onsior tabletjes als pijnstilling.

Hij is ook graag even lekker buiten, krabbelt dan aan de bomen. Heeft nog nooit aan het bankstel gezeten bij vorige eigenaar.

Wil jij deze oude lieverd nog een fijn plekje geven?

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze kat te komen kijken. Graag verzoeken wij u eerst een kennismakingsmail te sturen naar limburg@dierenbescherming.nl Wij nemen dan snel contact met u op om een eventuele afspraak te maken. Dank voor uw begrip!
Het is ook mogelijk om meerdere katten in het asiel te bezoeken tijdens een afspraak.
Is er een klik met de kat tijdens de afspraak? Dan mogen de meeste katten direct mee naar hun nieuwe thuis.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht