Bengel

Omschrijving

Knuffelig en actief clowntje zoekt publiek om te vermaken!

Dit is Bengel en hij doet zijn naam eer aan! Bengel is gevonden toen hij nog geen jaar oud was op straat, ondertussen is hij alweer 1,5 jaar oud. Hij zit al langere tijd in ons asiel te wachten op de perfecte baas!

Het is echt een clown die je echt wel kan vermaken. Spelen vind die geweldig en hij kan zelfs apporteren. Dit doet die alleen als die er zin in heeft. Alles wat hij vind neemt hij mee naar binnen naar zijn schatkamer. Het is ook een hele goede muizenvanger!

Hij is nog jong en dus vol energie. Hij zoekt echt een baasje die veel met hem wil spelen en waar die een kattenluikje heeft zodat die buiten zijn energie ook goed kwijt kan. Dan is hij ook een stuk rustiger.
We merken hier dan ook in het asiel dat hij zijn energie absoluut niet kwijt kan. In de ochtend staat hij letterlijk te springen voor aandacht achter de deur om uit zijn verblijf te mogen en wat aandacht te krijgen.

Hij zit al een half jaar te wachten op een thuis en veel mensen haken af omdat hij toch erg druk is. Het is een soort adhd-katje :).

Soms kan Bengel ook ruw spelen, dan gebruikt die zijn nagels en tandjes. We hebben hem dit al grotendeels af kunnen leren, af en toe in een speelse bui is die nog wel eens te fel. Dit is vooral als mensen toch met de handen proberen te spelen en hem bijvoorbeeld over zijn buik willen aaien. Wij spelen zelf altijd met hengeltjes met hem en dit heeft positief effect na lang oefenen. Hij merkt nu dat handen toch veel leuker zijn om mee geaaid te worden.

Bengel kan niet met andere katten. We merken dat hij ontzettend ruw speelt en kent geen grenzen. Hij daagt ze echt uit tot spelen, maar gaat daarin gewoon helaas te ver. Buiten zal dit geen probleem zijn als hij een buurtkat tegen komt, maar in huis zal dit wel problemen op gaan leveren.

Hij geeft graag kopjes en komt graag met je knuffelen. Op schoot zitten vind die ook fijn, maar dit is vooral na een flinke speelbui als die wat rustiger is en een beetje moe.

Bengel heeft zijn koffertjes al een tijdje klaar staan voor vertrek. Hij is er helemaal klaar voor!

Zoek jij een actieve en speelse kat? Dan is Bengel zeker een kat voor jou?

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze kat te komen kijken. Graag verzoeken wij je eerst een kennismakingsmail te sturen naar limburg@dierenbescherming.nl Wij nemen dan snel contact met je op om een eventuele afspraak te maken. Bedankt voor je begrip!
Het is ook mogelijk om meerdere katten in het asiel te bezoeken tijdens een afspraak.
Is er een klik met de kat tijdens de afspraak? Dan mogen de meeste katten direct mee naar hun nieuwe thuis.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht