Puck en Lova (verblijven in een gastgezin)

Omschrijving

Koppeltje zorgenkindjes zoeken thuis!

Dit is Puck, een kater van 12 jaar oud. Puck is afgestaan omdat de eigenaar niet meer voor hem kon zorgen door haar leeftijd en geen tuin meer voor hem had.
Hij is een hele trouwe kater die dol was op zijn baasje en zij op hem. Hij luisterde ook altijd goed. Maakte niks kapot in huis en was zindelijk.

Puck heeft een te snel werkende schildklier en moet hiervoor pilletjes krijgen. Deze kosten € 0,20 per stuk. Ook heeft hij blaasgruis en moet daarvoor speciale urinary brokken krijgen.
De tabletjes eet hij lekker op in wat vleesvoer of in een snoepstokje.

In het gastgezin heeft hij poesje Lova leren kennen.
Lova is een poesje van 1,5 jaar oud die in het asiel is gekomen als zwerver. Ze was aangevallen door een hond en had ernstige verwondingen.

Hierdoor had ze een hernia abdominals gekregen (een buikbreuk). Daarnaast waren haar bekken gebroken (op meerdere plekken) en was haar achterpoot ook niet in orde (haar heupkop was afgebroken).

Lova's leventje hing aan een zijden draadje.

Ze is twee keer geopereerd. Gelukkig ging het beter. Na maanden hokrust kan Lova nu weer goed lopen. Echter is er wek een afwijking te zien in het lopen vanwege haar heupkop.

De nieuwe eigenaren moeten wel blijven opletten dat Lova zelfstandig blijft poepen en plassen. Dit omdat er wel blijvende schade is. Haar blaas zit niet op de juiste plek en haar heupkop zit niet op de juiste plek.

Ze is desondanks een hele lieve en vriendelijke poes. Ze kan ook prima met andere katten, maar door haar nare ervaring plaatsen we haar niet bij honden.

We zoeken een eigenaar die deze twee zorgenkindjes samen een thuis kan geven. Waar ze een kleine afgesloten tuin of een groot balkon hebben en heerlijk kunnen genieten!

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze kat te komen kijken. Graag verzoeken wij je eerst een kennismakingsmail te sturen naar limburg@dierenbescherming.nl Wij nemen dan snel contact met je op om een eventuele afspraak te maken. Bedankt voor je begrip!
Het is ook mogelijk om meerdere katten in het asiel te bezoeken tijdens een afspraak.
Is er een klik met de kat tijdens de afspraak? Dan mogen de meeste katten direct mee naar hun nieuwe thuis.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht