Sheeran (diabeteskat)

Omschrijving

Suikerpatiënt zoekt passend thuis!

Sheeran is een kater van 6 jaar oud. Deze kerel is gevonden als zwerver. Hij vindt alles nog erg spannend en laat zich nog niet direct aaien door vreemden. Dat heeft tijd en geduld nodig. Mensen die hij kent vind hij wel stiekem een beetje leuk.

Sheeran heeft diabetes. Op dit moment krijgt hij twee keer daags insuline gespoten en speciale brokjes. We zoeken iemand die zich goed inleest over het hebben van een diabeteskat en zijn leven ook wil aanpassen hieraan. Hij laat zich niet heel makkelijk spuiten in het begin, Sheeran moet je namelijk wel eerst goed vertrouwen hierin. Nu hij ons kent en vertrouwd laat hij het makkelijk toe.

Hij kan met andere katten en is met zijn broer gevonden. Deze heeft al een tijd geleden een thuis gevonden.

Sheeran is een knuffelkont die graag bij mensen is. Hij kan van schrik in het begin wel wat blazen, maar bedoeld dit zeker niet gemeen.

Een tuin is een must voor deze kat. We plaatsen deze katten niet op appartementen of flats met balkon.

Wat kan je verwachten van een bange kat?
Bange katten hebben vaak lang rondgezworven en hebben zo angst ontwikkeld voor (vreemde) mensen. Ze hebben tijd nodig om te wennen en een vertrouwensband op te bouwen. Dit kan wel enkele weken of maanden duren. Deze katjes laten zich nog niet aaien of aanraken. Ze zitten verstopt in de krabpalen of op de plankjes.
We zoeken dus echt geduldige baasjes die ze de tijd willen geven en ze opnieuw willen socialiseren met mensen.
Ze zijn netjes zindelijk op de kattenbak en hebben ook ooit bij mensen in huis gewoond.

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze kat te komen kijken. Graag verzoeken wij je eerst een kennismakingsmail te sturen naar limburg@dierenbescherming.nl. Wij nemen dan snel contact met je op om een eventuele afspraak te maken. Bedankt voor je begrip!
Het is ook mogelijk om meerdere katten in het asiel te bezoeken tijdens een afspraak.
Is er een klik met de kat tijdens de afspraak? Dan mogen de meeste katten direct mee naar hun nieuwe thuis.

Ben je woonachtig in Duitsland of België? Dan is het helaas niet mogelijk om een kat of kitten uit ons asiel te adopteren. Op onze website bij info en advies vind je hier meer informatie over.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht