< Terug naar overzicht

29 September: Open dag

Lokaal

12 augustus 2019

Op zondag 29 september vindt tussen 12:00 uur en 15:00 uur onze jaarlijkse open dag plaats.

Tijdens deze open dag ben je van harte welkom om een bezoekje te brengen aan onze katten-en konijnenafdeling en je kunt een kijkje nemen in onze dierenambulances en in onze dierenartspraktijk. Een clickertraining door onze hondenschool Gehoorzame Huishond en een workshop "het werk van de dierenambulance" mogen ook niet ontbreken. 

Hondenschool Gehoorzame Huishond is aanwezig op de open dagZij verzorgen een clickertraining op ons speelveld

Trots zijn we op de aanwezigheid van gastgezin voor kittens Brechje die een mini-cursus "Houden van en zorgen voor katten" gaat verzorgen. Brechje vangt al ruim zeven jaar kittens en volwassen katten op voor de Dierenbescherming en brengt dit in beeld via haar Instagram-account Purrminators. Ruim 112.000 volgers leven met haar en haar dieren mee en tijdens de open dag krijg je van Brechje tips over de aanschaf van een kat, het spelen met je kat, het katvriendelijk inrichten van je huis  en communiceren met je kat of kitten. (het tijdstip van deze cursus volgt). 

Volg de cursus "Houden van en zorgen voor een kat"Ervaringsdeskundige Brechje geeft tips


Haal je dierenambulance-rijbewijs! 

Voor jonge dierenvrienden hebben we een wel heel speciale activiteit; zij kunnen hun dierenambulance-rijbewijs halen. Dit felbegeerde papiertje valt te behalen door het succesvol afleggen van een parcours waarbij knuffeldieren gered moeten worden. Wie vangt de gewonde eend het snelst? Wie weet als eerste een uil te vangen? We nodigen dierenhelden van de toekomst van harte uit om dit uit te komen proberen! 

Speciaal voor jonge dierenvrienden: Haal je dierenambulance-rijbewijs!

Daarnaast zijn er verschillende informatiestands en kun je meer informatie krijgen over het doen van vrijiwilligerswerk. Ook zorgen we voor de inwendige mens en zijn er voldoende lekkere hapjes te krijgen. 

Praktische informatie:

  • Het meenemen van eigen huisdieren is niet toegestaan;
  • Parkeren kan op aanwijzing van verkeersregelaars op het terrein van VDL Nedcar. Het parkeerterrein van het dierenbeschermingscentrum is geresveerd voor mindervalide bezoekers.