< Terug naar overzicht

Asielhonden zoeken koelte op

Lokaal

12 augustus 2020

De hitte waar we momenteel mee te maken hebben, vraagt ook aanpassingen voor onze dieren.

Met name op de hondenafdeling is onze werkwijze aangepast. Waar onze vrijwillige hondenwandelaars normaliter tussen 09:00 uur en 13:00 uur volop aan het wandelen zijn, starten en eindigen we nu een stuk vroeger om voor de ergste hitte de honden al lekker uitgelaten te hebben. Vanaf 13:00 uur is het rust op de afdeling en houden we onze honden op andere manieren bezig. Er worden denkspelletjes gedaan waarbij gezocht moet worden naar hondenkoekjes, de honden krijgen een kong met frisse vulling óf de absolute favoriet; genieten van een hondenijsje (zij krijgen speciale ijsjes en met mate).

Asielhonden genieten van ijsTobby laat zich het speciale hondenijs goed smaken!
Richting het einde van de middag ligt een groot deel van ons wandelgebied in de schaduw en is het tijd om de honden nogmaals uit te laten. In het wandelgebied zijn meerdere vijvers te vinden. Sommige honden, zoals Bayko vinden het heerlijk om een duik te nemen. Zolang de kwaliteit van het water goed is, gunnen we hem die duik van harte. 
Benieuwd hoe jij je huisdier zo goed mogelijk door de hittegolf heen kunt helpen? Bekijk onze zomertips. 

Bayko neemt een frisse duik. Wil jij je hond ook laten zwemmen? Doe dit enkel als je hond uit zichzelf het water ingaat en check dan de waterkwaliteit vooraf goed om te voorkomen dat je hond ziek wordt.