< Terug naar overzicht

Het regent hanen in het opvangcentrum

Lokaal

13 januari 2021

Ze zijn met z'n zevenen, de hanen die momenteel in ons opvangcentrum verblijven en voor drukte in het asiel zorgen. 

 

De voorbije drie weken kwamen maar liefst zeven hanen bij ons binnen. Allemaal zijn ze zwervend op straat of gedumpt in iemands tuin aangetroffen en er is letterlijk geen haan die naar ze kraait want geen haan is (tot nu toe) weer opgehaald door zijn eigenaar. Ze verblijven bij ons, wachtend op een eigenaar bij wie ze wel welkom zijn. Wat is dat toch met hanen? 

 

Haantje Chuck werd over het hek van een weiland gezetHij is naar schatting pas een half jaar oud


Een leuk, pluizig kuikentje aanschaffen met Pasen, je eigen kippen eieren laten uitbroeden of op goed geluk een kuiken aanschaffen en dan maar hopen dat een geen haan is. Het is niet moeilijk om aan een ongewenste haan te komen. Mogelijke ruzie met de buren wegens geluidsoverlast, hij legt geen eieren of het dier is te fel richting mensen; het is voor ons gissen naar redenen waarom juist hanen zo vaak op straat belanden maar het overkomt ze wel. Het is voor ons lastig om voor haantjes een thuis te vinden. 

 

Zijdehoenhaan Hendrik troffen we ook op straat aanZijdehoenders staan bekend om hun vriendelijke karakter


Dat vinden wij, als dierenliefhebbers, jammer want hanen zijn niet alleen prachtig om te zien. Ze zorgen ook voor een stabiele sfeer tussen de hennen en beschermen hun dames tegen indringers. Natuurlijk kraaien ze in de ochtend maar hen laten overnachten in een goed nachthok of schuur houdt al veel geluid tegen. We hopen van harte dat een aantal mensen zich het lot van onze haantjes aantrekken en hen een goed thuis willen bieden. Van grote en volwassen haan Teun tot de jonge en drukke Chuck, we gunnen hen een beter leven dan het leven als gedumpt dier op straat. 

Teun is een volwassen haan en vermoedelijk een kruising BarnevelderOok Teun zoekt een thuis


Heb jij voldoende ruimte in de tuin of heb je een weiland tot je beschikking waar ze overdag met een aantal dames lekker mogen scharrelen en waar ze een veilige slaapplek tot hun beschikking hebben? Neem dan zeker contact met ons op en bekijk hier alvast welke hanen op een thuis wachten!