Saba

Omschrijving

Saba is een kruising Herder teefje van 8 jaar en een half jaar. Ooit is ze uit Polen opgehaald en naar Nederland gekomen. Haar achtergrond voor die tijd is onbekend. Wat we wel weten is dat ontzettend pech gehad heeft in haar leven en steeds niet de juiste plek kon vinden. Ook nu is ze weer retour gekomen om redenen die duidelijk in haar beschrijving staan. We zoeken voor haar nu een plekje met iemand die haar begrijpt, die naar onze punten over haar serieus neemt en haar eindelijk de plek geeft die ze o zo verdient!

Saba is ontzettend lief met aardig wat energie. Ze is daarom geen hond om lang alleen te laten of om alleen een rondje door de wijk mee te doen. Ze moet lekker haar energie kwijt kunnen door fietsen of rennen of zwemmen. Maar als dat regelmatig met haar gedaan wordt is ze verder een rustige, aanhankelijke en lieve hond in huis. Ze kan dan ook heerlijk liggen slapen en dan vindt haar rust.

Met grote reuen kan ze goed overweg, andere honden zijn niet haar ding en reageert ze slecht op. Ze zal daarom niet naar losloopgebieden of andere plekken kunnen waar veel honden loslopen. Liever kan ze los op plekken waar helemaal geen honden loslopen zoals een afgezet stuk terrein als een erf/tuin/weiland. Want even loslopen/rennen vindt ze wel prachtig!

Aan de lijn ligt hier ook nog een trainingspuntje voor Saba en haar nieuw baasje. Ze reageert vrij heftig op andere honden die ze tegenkomt aan de lijn en haar nieuwe eigenaar moet daar echt rekening mee houden. In de kennel is Saba erg druk maar als ze lekker op de speelweide is en wat energie er uit gerend heeft dan kalmeert ze en is ze een lieve hond die graag bij haar baasje is. Saba is heel goed trainbaar en leert snel.

Ze kent commando's als zit en af en is dol op apporteren. Saba houdt van mensen en maakt liever contact met mensen dan met andere honden. Een echte mensenvriend en trouwe kameraad. Omdat ze zo druk kan zijn raden we Saba niet aan bij kleine kinderen. Soms is ze zo lomp dat ze makkelijk een kind omver loopt of tegen aan springt. Kinderen vanaf een jaar of 14 zou misschien wel kunnen.

Bij haar eerste baasje kon ze prima even alleen thuis zijn nadat dat opgebouwd werd. Door alle wijzigingen in baasjes kan het heel goed zijn dat ze daar nu moeite mee heeft en dat het echt weer voorzichtig opgebouwd moet worden.

We zoeken voor Saba een eigenaar die kennis van honden heeft, die graag aan de slag gaat met een gemotiveerde en leergierige herderkruising, die veel thuis is en heel voorzichtig het alleen thuis zijn kan opbouwen en die Saba na al deze pech daadwerkelijk het huis gunt waar ze oud mag worden.

Als u interesse heeft in een van onze honden neem dan telefonisch contact op met 058-2664300 (niet via de site of email). Dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. Emails over honden verwijzen we ook door naar ons telefoonnummer.

Asiel

Dierenopvang De Wissel
Kalverdijkje 76-1
8924 JJ Leeuwarden
Tel.: 058-2664300
E-mail: info@dierenopvangdewissel.nl

Terug naar overzicht