Rex

Omschrijving

Dit is Rex, een kruising Japanse Spaniel van 10 jaar. Een klein kereltje met een beetje onzeker karaktertje. Rex was verhuist naar een nieuwe baas maar omdat de hond daar hem niet accepteerde kon hij daar niet blijven. En is er de keuze gemaakt om hem naar De Wissel te brengen. Nu zoekt Rex nogmaals naar een nieuw baasje waar hij oud mag worden.

Zoals gezegd is Rex een klein mannetje, ongeveer het formaat van een Yorkshire Terrier. Zijn fluffy vachtje heeft het wat te verduren gehad de laatste maanden en we hebben geprobeerd dat wat op te knappen. Door alle verhuizingen en zijn verblijf in de opvang is hij niet zekerder geworden. Hij vindt het hier eng en is niet op zijn gemak. Rex is een echt gezelschapshondje dat graag bij je op schoot zit en vertroeteld wordt. Dat mist hij nu enorm.

Rex was verder een makkelijk hondje bij zijn vorige eigenaar. Hij was erg aanhankelijk, ging graag mee voor een wandeling, ging mee op de fiets en overal mee naar toe. Hij was makkelijk met andere mensen en ook met wat oudere kinderen (tenzij die continu aan hem wilden zitten). Nu vindt hij mensen wat spannend en eng, je zult langzaam met hem een vertrouwensband aan moeten gaan en veel geduld en liefde in moeten zetten.

Rex kan prima even alleen thuis zijn en gaat dus graag overal mee naar toe. Hij is de bench gewend maar kon ook los in huis alleen thuis zijn. In huis is hij een zeer rustig hondje, buiten kan hij wel echt genieten van een wandeling. Hij moet wel even wennen in een nieuw huis, de eerste weken kan hij nog niet veel alleen gelaten worden.

We zien hier dus dat Rex het niet naar zijn zin heeft in de opvang. Het kan zijn dat Rex na al deze ervaringen wel even moeten wennen in een nieuw huis en bij nieuwe mensen. Geef hem de tijd en hij zal zich weer ontpoppen tot het lieve schoothondje dat hij was.

Rex is wel een pittig mannetje: je mag niet aan zijn bekje of pootjes zitten, omdat die zeer gedaan hebben wil hij dat nu niet meer toelaten. Dan gaat hij grommen. We plaatsen hem om die reden bijvoorbeeld niet bij kinderen. Volgens zijn vorige eigenaren was hij zindelijk in huis, bij het gastgezin is hij dat echter niet. Misschien komt dat omdat hij daar met andere honden samenleeft en is hij wel zindelijk als hij de enige hond in huis is.

Rex wordt donderdag 11 januari nog nagekeken voor zijn gebit bij de dierenarts. Hij zit nu in een gastgezin en is niet op De Wissel zelf. Rex is een wat ouder hondje. Zijn vachtje en gebitje zullen wat meer aandacht vereissen dan een jonge hond, houdt daar wat extra rekening mee.

Heeft u interesse in Rex? Bel dan met De Wissel via 0582664300, mailtjes en reacties via de website verwijzen we ook door naar het telefoonnummer. Omdat Rex momenteel niet in De Wissel zelf verblijft kunt u niet zomaar langskomen om kennis te maken met hem.

Asiel

Dierenopvang De Wissel
Kalverdijkje 76-1
8924 JJ Leeuwarden
Tel.: 058-2664300
E-mail: info@dierenopvangdewissel.nl

Terug naar overzicht