Ilja

Omschrijving

Ilja is een jonge pup van 2,5 maand. Ze is een mix en we weten niet precies welke rassen er in zitten,  misschien wel een scheutje Argentijnse dog (of stiekem gewoon een witte Stafford). Ze is aangeschaft zonder dat iemand zich verdiept heeft in het houden van een hond en daarom is er nu weer afstand gedaan van haar.

Ilja is een jonge hond die nog veel begeleiding nodig heeft. Dat is ook te merken aan haar gedrag. Nieuwe mensen vindt ze maar eng... Daar stapt ze niet zomaar op af en gromt ze tegen. Alleen met rust en geduld is ze zover te krijgen dat ze toch bij je komt. Ze is daarom zeker geen beginnershond! Ook omdat er misschien ook Argentijnse dog in zit, niet het makkelijkste ras om te begeleiden, zijn we voorzichtig met waar we haar plaatsen. Ilja is geen hond voor in een druk gezin, we plaatsen haar niet bij kinderen of in een huishouden waar veel drukte en veel bezoek binnenloopt.

Kent ze je eenmaal, en krijgt ze de kans je netjes te ontmoeten, dan komt ze los! En wat is ze dan lief en leuk. Een heel aanhankelijk hondje dat dan wel makkelijk contact maakt. Het gaat vooral om die eerste ontmoeting met een nieuw persoon, die moet even rustig en goed aangepakt worden. Mensen op straat vindt ze nog wel altijd spannend.

Ilja is voor de juiste mensen wel een hond die nog helemaal op kan bloeien. Ze vindt andere honden erg leuk: hoe groter, hoe beter. Ze is erg speels met andere honden en laat zich niet de kaas van het brood eten. Ze is een pittige tante! Een verlegen, onzeker hondje kan misschien wat ondergesneeuwt worden door haar.

Ook katten vindt ze erg leuk speelmateriaal, let wel op, lang niet elke kat zit op dat gedrag te wachten! In huis is ze rustig en kan ze ook heerlijk uren liggen te slapen. sNachts slaapt ze lekker door, het liefst bij je op bed. Ze kan heerlijk uitslapen en is dan de hele nacht al zindelijk!

Ze is overdag nog niet helemaal zindelijk maar we voorzien geen problemen daarmee als u daar gewoon mee verder traint. Ze geeft het al heel goed aan dat ze naar buiten moet en het is pur een kwestie van opletten op haar signalen. Ilja is natuurlijk nog heel speels en leergierig. Voor een lekkere beloning leert ze graag. Het is een vereiste om van dag een lekker met haar te gaan trainen en oefenen. Hoe meer ze nu leert, hoe beter ze straks te begeleiden is als ze een grote volwassen hond is.

Voor Ilja zoeken we een ervaren hondenmens, iemand die eerder pups heeft opgevoed en ervaring heeft met onzekere jonge honden. We zoeken iemand die veel thuis is en een rustig huishouden heeft. Iemand zonder jonge kinderen. Een andere sociale hond in huis zou geen probleem zijn, zelfs een voordeel. Een kat in huis zal heel erg aan de kat liggen: een bange, schuchtere, verlegen of stille kat is geen goed plan met Ilja, die sneeuwt ze compleet onder.

Ilja zit momenteel niet in het asiel maar in een gastgezin. Ze is daarom alleen op afspraak te bezichtigen. We werken met een wachtlijst: bent u geinteresseerd in haar? Meld u dan aan op de lijst. We kiezen zo snel mogelijk iemand die als eerste kennis kan komen maken. Bel daarvoor met 058-2664300.

Asiel

Dierenopvang De Wissel
Kalverdijkje 76-1
8924 JJ Leeuwarden
Tel.: 058-2664300
E-mail: info@dierenopvangdewissel.nl

Terug naar overzicht