Santos

Omschrijving

Santos is een jonge herder van ongeveer 9 maanden (geboren op 22-06-17). Hij is een Mechelaar x Hollands Herder en nog ongecastreerd. Wegens onvoldoende kennis is er afstand gedaan van deze hond en zoekt hij nu naar een nieuwe baas.

Santos is een echte werkhond, hij komt uit stamboom ouders (een Mechelaar en een Hollandse Herder) maar heeft door deze kruising zelf geen stamboom. Zijn ouders waren echter wel echte werkhonden, zijn vader wordt bijvoorbeeld gebruikt in het pakwerk. Santos is daarom geen "normale" gezinshond en niet geschikt voor onervaren mensen. Helaas is hij wel terecht gekomen bij ongeschikte mensen en al 2 x via Marktplaats van de hand gedaan. Omdat we niet willen dat hij nog een keer verkeerd terecht komt zoeken wij naar echte herdermensen die weten wat ze in huis halen met een werkhond en hem echt goed kunnen begeleiden.

Santos is een zeer actieve hond. Een rondje door de wijk is voor hem niet voldoende. Er moet iets gedaan worden met hem, hij moet zijn werkdrift kwijt kunnen in de hondensport. In huis moet er dan juist wel de nadruk liggen op rust zodat hij in huis wel kan ontspannen. Hij kent al een aantal commandos en apporteert graag. Hij heeft geleerd wat zijn plaats is en kan daar ook heen gestuurd worden.

Santos is erg aanhankelijk, knuffelt graag en is ontzettend graag bij zijn baas. Het liefst 24 uur per dag. Wanneer je met deze hond gaat werken bouw je een enorme band op met hem. Ook vreemde mensen vindt Santos geen probleem, wat dat betreft is hij een allemansvriend. Bezoek zal dan ook altijd welkom zijn in huis. Hij heeft samengewoond met jonge kinderen, hij was vriendelijk voor de kinderen. Maar door zijn drukke, wat nerveuze gedrag (dat niet goed begeleid werd) werd dat langzaam aan moeilijker omdat hij de mensen en kinderen in huis ging controleren. Dat stamt ook uit zijn verlatingsangst. Hij kan nog niet alleen thuis zijn. Hier zal veel tijd en training in gaan zitten om dat een beetje op de rit te krijgen.

Santos kan niet bij katten en het is nog niet duidelijk of hij echt goed bij andere honden kan. Hij kan wel mee in de auto maar ook dan druk. Met wat oefening zal dat waarschijnlijk verbeteren.

Samengevat is Santos een echte werkhond met veel wil om te werken. Hij is actief en zoekt een doel in zijn leven waar hij zijn werkdrift in kwijt kan. Om deze reden is hij geen beginnershond en zoeken we een ervaren persoon voor hem die alles kan leren wat hij nodig heeft. Heeft u veel tijd, ruimte, ervaring en motivatie om van deze jonge hond iets moois te maken? Neem dan contact met ons op!

Asiel

Dierenopvang De Wissel
Kalverdijkje 76-1
8924 JJ Leeuwarden
Tel.: 058-2664300
E-mail: info@dierenopvangdewissel.nl

Terug naar overzicht