Toby

Omschrijving

Toby is een Maltezer reutje (gecastreerd) van bijna 4 jaar. Dit mooie mannetje kon niet goed overweg met kleine kinderen en moest daarom verhuizen.

Toby is een beetje onzeker in sommige situaties en kan dan wat afwachtend zijn. Maar hij kan ook erg aanhankelijk en gezellig zijn. Zijn vorige baasje omschreef hem dan ook als erg sociaal, zowel naar mensen als naar honden. Hij was altijd in de buurt en ging overal mee naar toe. Hij vindt het dan ook geen probleem om mee te reizen in de auto. En ging zelfs mee op vakantie!

Toby lijkt verder een probleemloos hondje. Hij heeft een paar basiscommandos onder de knie, is goed zindelijk, kan een paar uurtjes alleen thuis zijn (niet een hele dag!) en is rustig in huis. Bezoek is geen probleem en ook honden schijnt hij prima te vinden. Het is onbekend of hij bij katten kan, die kent hij verder niet.

De vacht van Toby vraagt wel wat extra aandacht, die moet regelmatig getrimd worden bij iemand die weet wat hij/zij doet. Dan blijft zijn vacht mooi en in de juiste conditie.

We zoeken voor een Toby een huishouden zonder kleine kinderen. Dit is nu 2 keer echt misgegaan en uitgelopen op een beet. We vragen de nieuwe eigenaar om dit serieus te nemen en altijd op te letten als er kleine kinderen in de buurt zijn. Hij kan beter even apart gezet worden als er toch een kindje op bezoek komt. En buiten mogen kinderen hem niet aaien.

Heeft u interesse in Toby? Bel dan met De Wissel via 0582664300, mailtjes en reacties via de website verwijzen we ook door naar het telefoonnummer.

Asiel

Dierenopvang De Wissel
Kalverdijkje 76-1
8924 JJ Leeuwarden
Tel.: 058-2664300
E-mail: info@dierenopvangdewissel.nl

Terug naar overzicht