Vaina

Omschrijving

Vaina is van het ras Dogo Canario dat van oorsprong gefokt werd als waakhond en beschermer van huis en haard. Dit ras kan door zijn waakzaamheid soms bijzonder terughoudend zijn naar onbekend mensen en vreemde situaties.
Ze is 3 jaar oud en gesteriliseerd.

Vaina is een hond die erg moet wennen in nieuwe situaties, Zij zal ook eerst een band moeten opbouwen met haar nieuwe eigenaren. Vaina heeft een duidelijke voorkeur voor vrouwen. kent ze deze goed, dan wil ze het liefst de hele dag knuffelen. Tegenover mannen kan ze afwachtend overkomen. Ze snuffelt en negeert ze dan. We plaatsen haar dan ook niet bij een gezin met kinderen.

Vaina reageert op teven wat feller dan op reuen, maar eigenlijk heeft ze liever geen nauw contact met ze. Tijdens de wandelingen negeert ze andere honden vooral.

We zoeken voor Vaina een thuis in een buitengebied op een rustige plek, goed afgesloten en waar geen kinderen zijn. Een aanwezige man dient een rustig type te zijn met ervaring met honden en deze zal zich bewust moeten zijn dat het langer kan duren om een band met Vaina op te bouwen.

Vaina komt oorspronkelijk van Dierenasiel Beilen

Asiel

Dierenopvang De Wissel
Kalverdijkje 76-1
8924 JJ Leeuwarden
Tel.: 058-2664300
E-mail: info@dierenopvangdewissel.nl

Terug naar overzicht