Ezra

Omschrijving

Afgelopen december kregen wij drie konijnen binnen die los op straat liepen. Het ging om twee mannetjes en een vrouwtje, het laat zich bij konijnen dan natuurlijk al snel raden dat het hier niet bij ging blijven.... 12 januari is moederkonijn Ansje dan ook bevallen. 5 van haar jongen hebben vrij snel een nieuw huisje gevonden, alleen Ezra is nog op zoek naar dat gouden plekje!

De konijntjes zijn hier opgegroeid in de opvang en hebben dus vrij veel aandacht gekregen, Ezra is dan ook zeer nieuwsgierig en heeft een open, vriendelijk karaktertje. Zowel vader als moeder zijn vrij groot, het wordt in ieder geval wel een konijn van 4 kg of meer. Hij heeft dan ook een heel ruim verblijf nodig, of nog leuker een mooie omheinde tuin of lekker de vrijheid in huis!

Aangezien de konijnen veel aandacht hebben gekregen is Ezra waarschijnlijk erg leuk voor een gezin met kinderen, hij komt uit zichzelf naar je toe en komt dan regelmatig lekker even bij je liggen. Ook heeft hij een aantal keer met een (grote) sociale hond kennis gemaakt, dus met een sociale hond moet hij vast ook goed overweg kunnen, mits u deze natuurlijk op de juiste manier aan het konijntje voorstelt.

Konijnen zijn vrij intelligente dieren, en zeker jonge konijnen zijn nog erg speels. We zoeken voor Ezra dan ook mensen die hem een uitdagend verblijf aanbieden (of misschien zelfs trucjes aan gaan leren) en waar hij als koppel, of in ieder geval bij een ander konijn geplaatst word. Een konijn kan ook bij voldoende aandacht van mensen namelijk niet alleen geplaatst worden, aangezien het erg sociale dieren zijn. Wij plaatsen deze konijntjes dan ook niet als ze geen gezelschap krijgen. Omdat mannetjes en vrouwtjes onderling problemen kunnen geven plaatsen wij onze konijnen verder niet als man/man of vrouw/vrouw koppel. Bij voldoende ruimte is het maken van groepjes in overleg wel mogelijk.

De mannetjes kunnen nog niet gecastreerd worden op het moment dat ze naar hun nieuwe baasjes verhuizen. Zij zullen dus tijdig gescheiden moeten worden van uw vrouwtje als deze niet gecastreerd is en kunnen dan na castratie weer bij het vrouwtje gezet worden. Dit is qua huisvesting wel iets waar rekening mee gehouden moet worden.

Als u interesse heeft in een van onze dieren neem dan telefonisch contact op met 058-2664300. Dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. Voor meer informatie over de jonge konijntjes kunt u ook een mailtje sturen naar stephan@dierenopvangdewissel.nl. Deze konijnen kunnen vanaf 9 maart verhuizen naar hun nieuwe baasjes, tot die tijd kunnen ze al wel gereserveerd worden.

Asiel

Dierenopvang De Wissel
Kalverdijkje 76-1
8924 JJ Leeuwarden
Tel.: 058-2664300
E-mail: info@dierenopvangdewissel.nl

Terug naar overzicht