Hondentraining

Hondentraining


Trainen met jouw eigen hond kan ontzettend leuk zijn en kan niet alleen problemen oplossen of voorkomen maar ook de band met de hond versterken. Het maakt niet uit of de hond een pup of een senior is, een kleine of grote hond, een ras of een kruising, een herplaatser of een gefokte hond. Hondentraining is voor iedereen!

Hondentraining is er namelijk niet alleen om probleemgedrag op te lossen, maar ook om plezier met je hond te maken. Daarom kun je voor een goede hondentraining terecht bij Dierenopvang de Wissel. We bieden privetrainingen en groepslessen aan waarbij je op een effectieve manier met je hond kunt trainen, want trainen met je hond is gewoon hartstikke leuk!Prive lessen

De training wordt gegeven door trainer Esther Bouter. Esther is al meer dan 15 jaar werkzaam op de hondenafdeling van De Wissel en heeft meerdere diploma's op kynologisch gebied. Al jarenlang traint zij honden in en buiten het asiel. Ze werkt met een diervriendelijke, beloningsgerichte trainingsmethode in het tempo dat bij jou en de hond past.

De training wordt helemaal op maat gemaakt, want elke eigenaar/hond combinatie is uniek. Waar je aan wilt werken bepaal je helemaal zelf. Voorbeelden zijn:
  • puppybegeleiding (advies over socialisatie, zindelijk maken, benchtraining, omgaan met bijtgedrag, aanleren van oefeningen zoals wandelen aan een slappe lijn, zit, af, enz.)
  • gehoorzaamheid
  • ombuigen van probleemgedrag naar gewenst gedrag
  • dierenartstraining
  • funtraining: kunstjes en trucjes aanleren 
  • hersenwerk

Maar ook als je vragen hebt over het gedrag van je hond of wanneer je goed voorbereid wilt zijn als je een nieuwe hond of pup krijgt, kun je bij ons terecht. De training kan aangepast worden aan jouw eigen wensen: je kunt trainen op de locatie in Leeuwarden bij de Wissel, maar ook bij jouw thuis, op straat, in het bos of park of een locatie waar de hond moeite mee heeft. De mogelijkheden zijn eindeloos.Tarieven prive lessen

De kosten van de training zijn 25 euro per uur, exclusief eventuele reiskosten en reistijd. We vinden het belangrijk dat honden die uit het asiel komen, extra goed begeleid worden. Daarom kunnen ex-asielhonden met korting bij ons terecht. Heb je vragen of wil je een afspraak plannen? Bel dan met 058-2664300 en vraag naar Esther Bouter. Of mail naar esther@dierenopvangdewissel.nlGroepslessen

Vanaf donderdag 12 april starten de groepslessen op De Wissel. De les wordt gegeven van 19:00-20:00 en wordt begeleid door onze gediplomeerde hondentrainer Esther Bouter. De lessen zijn voor allerlei honden geschikt, van jongvolwassen tot senioren, en zullen in kleine groepjes van maximaal 4 honden worden gegeven. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding voor u en uw hond.

De lessen worden heel gevarieerd opgezet en de nadruk ligt op samenwerken, rust, zelfbeheersing, aandacht maar vooral veel plezier! In de lessen komen verschillende thema's aan bod en gaat u op een leuke, positieve en net even andere manier aan de lag met "serieuze" oefeningen als lopen aan een ontspannen lijn, hier komen, liggen, dierenartstraining etc. Daarnaast is er veel ruimte voor "fun" door het aanleren van trucjes, lichaamsbewustzijns-oefeningen, hersenwerk en zoekspellen. Het gaat er in deze lessen om dat u samen met uw hond van alles gaat leren, maar vooral dat leren en samenwerken heel erg leuk kan zijn!


Tarieven groepslessen

Lijkt het u leuk om weer eens met uw hond aan de slag te gaan? Meld u dan aan voor een plekje in deze lessen via esther@dierenopvangdewissel.nl. De kosten zijn €95,- voor 10 lessen. De gehele opbrengst van deze lessen gaat direct naar de dieren in De Wissel!