< Terug naar overzicht

Een eye-opener

7 november 2017

Zo zie je bijna niets, en zo heb je weer een scherp oog voor alles wat beweegt! Paul (ook bekend als Cookie) werd gevonden op straat met oogjes die bijna niet meer open wilden. Gelukkig konden we hem helpen, mede dankzij ons Noodfonds.

Na wat achtergrondinformatie werd duidelijk dat Paul wel een eigenaar gehad had maar eigenlijk nooit meer thuis kwam. Hij vond het daar niet meer leuk en gaf duidelijk aan dat hij de kinderen en de andere huisdieren niet meer kon waarderen. Daarna is hij gaan zwerven en bij ons terecht gekomen.

Toen duidelijk werd dat Paul niet meer terug kon naar zijn oude adres is hij bij ons ingeschreven en zijn we aan de slag gegaan met zijn ogen. Onze dierenarts had het al snel gezien, entropion: zijn wimperhaartjes groeiden naar binnen i.p.v. naar buiten en krasten over zijn ogen. Dat deed natuurlijk zeer en zorgde voor ontstekingen. Paul is naar Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden geweest voor een operatie aan zijn ogen. Nu blijven zijn wimperhaartjes weer netjes aan de buitenkant van ogen!

Het herstel is nog gaande, maar het gaat hartstikke goed en de meeste hechtingen zijn er al uit. Ook zijn kap is niet meer nodig. De operatie was natuurlijk niet goedkoop en Paul is niet het enige dier dat hier straks weer weggaat met een flinke dierenartsrekening. Gelukkig hebben we daar het Noodfonds voor, mensen met een warm hart voor zieke dieren kunnen daar een donatie op storten die uitsluitend gebruikt wordt voor dit soort operaties.

Wilt u ook een kneusje een tweede kans geven? Stort dan uw bijdrage op rekeningnummer NL28 INGB 0006 5428 45 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel onder vermelding van Noodfonds de Wissel.

Paul zijn toekomst ziet er weer stralend uit en is nu op zoek naar een nieuw baasje! Want deze jongeman is klaar voor zijn tweede leven. Kijk op onze website voor zijn profiel en kom kennis maken met hem!

Paul toen hij net binnenkwam met oogjes die bijna niet open wilden.
Paul bij binnenkomst: ontstoken pijnlijke ogen die niet verder als dit open gingen...


De operatie is geweest en geslaagd. Even herstellen met kapje om, maar die ogen! Zo hadden we ze nog niet gezien bij hem!


De kap mag af en de hechtingen zijn eruit!


Klaar voor vertrek naar een nieuw huisje!