Vermist huisdier

Het zal je maar overkomen. Je geliefde viervoeter is vermist. Je hebt uren buiten geroepen, maar helaas jouw hond of kat is nergens te bekennen. Vermiste huisdieren, hoe vind je ze terug?

Online

Kijk tussen de gevonden dieren op onze website of jouw dier al bij de Wissel is binnengebracht. De dieren die bij de Wissel binnenkomen, worden binnen een dag met foto daarop gezet. Ga naar www.mijndieriszoek.nl en meld je huisdier aan als vermist, het liefst met foto. Ook op www.amivedi.nl kun je jouw dier als vermist opgeven.

Neem contact op

Neem telefonisch contact op met het dichtstbijzijnde asiel. Een gevonden huisdier wordt namelijk over het algemeen naar het asiel gebracht. Het beste kunt u even bellen met het asiel in plaats van het sturen van een mail. Over de telefoon worden u gerichte vragen gesteld, waardoor het zoeken naar uw huisdier vergemakkelijkt wordt.

Informeer bij dierenambulances in jouw regio of zij jouw huisdier hebben gevonden. Het is erg belangrijk om zowel bij het asiel als bij de dierenambulance te informeren.

Ook dierenartsen krijgen soms meldingen over aangelopen honden of katten. Neem dus contact op met de dierenarts bij jouw in de buurt.

Chippen en registreren

Heeft jouw dier een chip, check dan op www.chipnummer.nl of je dier goed geregistreerd staat.

Chip uitlezen kat

Belangrijk om te weten

Dieren die in het asiel worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan de asielen op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat asielen binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het asiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat jouw vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.

Zoektips

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen ervan op de hoogte zijn dat je jouw huisdier kwijt bent. Verspreid daarom briefjes met de vermissing. Zet op het briefje het signalement van het dier, de datum en de omgeving van vermissing en je telefoonnummer. Hang deze briefjes op bij supermarkten, dierenartsen en dierenwinkels.

Informeer goed in de buurt of mensen jouw dier hebben gezien. Vraag ze ook om in garages, schuren, e.d. te kijken. Vooral katten kunnen overal komen.

Ben je een hond kwijt? Dan kun je ook contact opnemen met de plaatselijke politie, zij krijgen ook wel eens meldingen binnen.

hond in asiel