40 katten uit flat in Amsterdam gehaald

Naar aanleiding van een hulpvraag die bij de coördinator preventie van de Dierenbescherming binnenkwam, zijn gisteren meer dan 40 katten uit een flat in Amsterdam gehaald. De situatie was uit de hand gelopen, de woning ernstig vervuild en mevrouw wist niet hoe ze voor al deze dieren moest zorgen.

40 katten uit flat in Amsterdam gehaald

Onder de katten was een groot aantal perzen met een te lange en onverzorgde vacht. Vachtverzorging is bij een pers extra belangrijk, omdat in de lange vacht gemakkelijk klitten ontstaan. De Dierenbescherming en Stichting Amsterdamse Zwerfkatten zijn samen met de vrouw tot de conclusie gekomen dat het voor iedereen beter was als ze de katten (op 2 na) af zou staan.

Er zijn gisteren meer dan 40 katten uit een flat in Amsterdam gehaald.

Stichting Amsterdamse Zwerfkatten heeft de katten naar Dierenopvangcentrum Haarlemmermeer vervoerd, waar een team van medewerkers van het DOC Haarlemmermeer, Kerbert Dierentehuis en Anicura Dierenkliniek Hoofddorp-Hoofdvaart klaar stond om de katten te ontvangen, onderzoeken en vaccineren/ chippen.

Stichting Amsterdamse Zwerfkatten heeft een aantal katten uit het huis naar Dierenopvang Amsterdam gebracht. De katten die naar Hoofddorp zijn gebracht, zijn verdeeld over 3 dierenopvangcentra van de Dierenbescherming in Hoofddorp, Zandvoort en IJmuiden. Onze medewerkers bieden de dieren intensieve en liefdevolle zorg.