Diesel wil weer stuiteren!

Diesel is een jonge, blije labrador van nog maar net 1 jaar oud; zo’n echte stuiterbal met heel veel energie. Hij is bij ons binnen gekomen omdat de eigenaar niet meer voor hem kon zorgen.

Diesel wil weer stuiteren!

In de opvang ontdekten we dat Diesel niet goed loopt. Dit is onderzocht door onze dierenarts en naar aanleiding daarvan hebben we een CT scan laten maken van zijn ellebogen en heupen. Hieruit bleek dat de heupen van Diesel gelukkig goed zijn maar wel gevoelig voor artrose. Daarvoor kan hij in ieder geval speciaal voer krijgen en het is ook heel belangrijk dat hij niet te zwaar gaat worden.

De scan liet helaas ook zien dat er in de linker elleboog een zgn. LPC (Los Processus Coronoideus) zit, dit is een los stukje bot wat in het gewricht zit en er voor zorgt dat Diesel pijn heeft bij het lopen.

Het goede nieuws is dat dit prima valt te opereren. Het slechte nieuws is dat zo’n operatie erg kostbaar is. Natuurlijk gunnen we Diesel deze kans, maar de ingreep en revalidatie gaan wel veel geld kosten. We schatten nu in dat de kosten zullen oplopen tot € 3.900,-

Doe een gift