Kat Grumpy wilde mee op vakantie

Kat Grumpy uit Moergestel zag vermoedelijk met lede ogen aan hoe zijn baasjes de koffers pakten, afscheid namen en vertrokken. Nietsvermoedend reden ze naar luchthaven Schiphol en Grumpy... liftte stiekem mee. Ze hadden het misschien prima geregeld voor Grumpy de thuisblijver, maar dit keer zou hij ze niet zomaar laten gaan.

Kat Grumpy wilde mee op vakantie

Het enige probleem was dat Grumpy niet had verwacht dat hij vast kwam te zitten in een compartiment van de auto die ook nog eens op de parkeerplaats voor langparkeerders werd achtergelaten. Een schamele 'miauw' loste op in een eenzame leegte. Moest hij het dan maar opgeven? Nee natuurlijk niet! Hij schraapte zijn keel en 'riep' onophoudelijk om hulp. Een voorbijganger spitste zijn oren en ontdekte het klemzittende dier. Hij informeerde medewerkers van 'Parkeerbeheer' van Schiphol die weer de Marechaussee aan de mouw trokken. Ze constateerden allemaal dat het jammerende dier echt vastzat en dat er meer hulp ingeschakeld moest worden. De Wegenwacht sleutelde wat aan de auto en haalde het dier tevoorschijn. Dierenambulance Noord-Holland Zuid controleerde Grumpy en bracht hem veilig en wel naar onze Dierenopvang Haarlemmermeer.

Grumpy moest even bijkomen van zijn avontuur. Helaas mislukten zijn vakantieplannen.

Grumpy heeft geluk gehad

Hij kwam er niet zonder schrammen vanaf. Grumpy had wat brandwondjes op zijn achterpootje en zijn vacht stonk vreselijk naar benzine. "Wat moet hij geschrokken zijn! Hij heeft toch zeker 1,5 uur moeten reizen op deze akelige manier. Het is een wonder dat hij er nog zo aan toe was!" zegt Jacquelien, medewerker van onze dierenopvang. In het dierenasiel ontfermden onze collega's zich direct over de geschrokken kat. Grumpy was goed gechipt en zijn registratiegegevens waren op orde. Zijn baasjes waren inmiddels gearriveerd op het vakantieadres en reageerden uitermate verbaasd op het belletje over Grumpy. En Grumpy? Die zal wel balen dat zijn vakantieplannen mislukten...

*De headerfoto is een stockfoto.