Shiva

Omschrijving

Wij willen u graag voorstellen aan het meisje die de naam heeft van de hindoestaanse schepper … Shiva. Deze grote “stoere” dame is in haar hartje eigenlijk best wel een klein meisje.

Haar grote uiterlijk heeft zij te danken aan haar ouders. Haar vader is een boerboel X Am. Bulldog en mams een bordeaux X Am. Stafford. Wij moeten daarom ook wel een klein beetje lachen om het dametje omdat haar lichaam echt de kenmerken heeft van de Boerboel, Bulldog maar haar koppie meer uitgaat naar de kant van de stafford.

Dit meisje is hier bij ons gekomen vanwege privé omstandigheden van de eigenaar, en dit was zeker niet de makkelijkste beslissing. Dat is de reden waarom wij op zoek gaan naar een nieuw huis voor haar.

Shiva heeft een goede en duidelijke opvoeding gehad met structuur en regels. Dat merken wij hier ook zeker wel want het meisje let geregeld op je ,om te kijken of ze wat voor je moet doen of dat ze nog even haar neus kan en mag gebruiken om het gras te bestuderen.

Hetgeen wat wij hier merken maar wat ook bekend was bij haar vorige baas, is dat zij erg afwachtend is en soms ook wel wat onzeker. Dit is vooral met onverwachte dingen. Van een hek wat “opeens” open gaat of een prullenbak die herrie maakt. Hier moet wel begeleiding voor zijn zodat ze daar in niet in word gesteund maar juist in wordt begeleid om over haar angst te komen.

Deze dame is hier een rustige en aanhankelijke vrouw maar tijdens onze eerste ontmoeting hebben wij ervaren dat wanneer de baas aanwezig is zij graag haar steentje wil bijdragen in het “beschermen”. Ieder die onzeker was of minder ervaring met honden wist zij er zo uit te pikken en wilde ze wel even direct tegen houden bij de deur. Duidelijke regels en structuur zijn hierin erg belangrijk, dit heeft zij echt heel hard nodig. Iemand die haar naar haar plek kan sturen op het juiste moment en haar dus zo de juiste begeleiding geeft. Dit is dan ook de reden waarom wij op zoek zijn naar mensen die ervaring hebben met onzekere honden.

Dit lieve meisje zoekt een huis voor zichzelf.. geen kinderen, geen ander honden en/of katten… katten daar poept ze voor in haar broek.

Shiva is niet te labelen met een niet sociale hond of een wel sociale hond omdat dit heel erg afhangt hoe haar baas en hoe de ander hond is. Zij reageert hier vaak erg onzeker. Wanneer de andere hond in speelboog staat dan laat ze zichzelf soms verleiden voor een spelletje. Als je met haar in het park loopt ontwijkt ze honden vaak liever dan dat ze deze opzoekt. Over kleine honden is ze wel erg duidelijk.. die keffen, cirkelen en bijten je in je hakken.. die zijn bij voorbaat allemaal stom.

Mocht u geïnteresseerd zijn in Shiva dan kunt u contact met ons opnemen om te komen kennismaken.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht