Kayla

Omschrijving

Kayla is onze lieve grote knuffelbeer van 3 jaar. Ze is een kruising Mastino espagnol dus het is een grote dame. Zeker omdat ze nog een paar kilo-tjes kwijt mag is het een extra grote dame. Kayla is in het begin afwachtend naar nieuwe mensen, maar na een tijdje komt dit meisje dan toch echt los. Dan zie je de echte ware knuffelkont die ze zo goed kan zijn en wij hier allemaal zo goed kennen.


Kayla kent de basiscommando’s goed. Zo kent ze de woorden: Zit, lig, rol, jump, nee, au, kom, naast en wachten. Dit is voor haar geen probleem maar soms lijkt het alsof het wat vertraagd binnen komt bij haar. In slowmotion dus. Wij kunnen hier wel om lachen, want ja.. uiteindelijk doet ze toch wat er van haar gevraagd word ;), maaaaar danwel op Kayla’s tempo. Verder heeft Kayla al een hoop diploma’s op haar CV staan. Zo heeft zij 2x een jonge honden, A, Fun en Body en Mind cursus gevolgd. Dit deed/doet zij hartstikke goed.


Ze komt uit een huis met andere honden en katten. Zolang het eigen is kan zij hier goed mee omgaan, maar mensen vind zij het allerleukst. Knuffelen man, man, man dat staat echt wel hoog op haar To Do lijst van de dag. Daarnaast is het van belang dat Kayla lekker veel wandelt. Ze heeft snel aanleg om dik te worden en dat is voor een grote hond niet bevorderlijk voor haar gewrichten. (voor geen enkele hond trouwens). Trekken aan de riem doet Kayla niet, soms als ze geen zin heeft, laat ze zich gerust mee slepen. Toch moet men goed op haar letten. Ze kan namelijk uitvallen als zij aan de lijn loopt, naar andere honden. Zo sjokt ze het ene moment lekker met je mee, en het andere moment gooit ze haar 54 kg in de strijd om luid aanvallend te reageren naar een andere hond. Het is dus van belang dat haar nieuwe eigenaar haar goed kan lezen. Als men de signalen van haar op tijd ziet, kan men dit gedrag voor zijn. Het is namelijk niet de bedoeling dat zij zelf deze beslissingen maakt, maar een eigenaar deze voor haar maakt. Een eigenaar die weet wat die doet, en ook zeker niet onder de indruk van Kayla is. Kortom… Wij zoeken voor Kayla een passend huisje waar men ervaring heeft met ongewenste gedrag aan de lijn. Iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en weet hoe ze haar kunnen begeleiden. Daarnaast zoekt ze ook een huis waar ze lekker gestimuleerd word grote wandelingen te doen, maar waar ze zeker haar favoriete hobby uit kan voeren.. namelijk: Knuffelen!


Mocht u geïnteresseerd zijn in Kayla dan kunt u contact met ons opnemen door een mail te sturen naar: sdo@dierenbescherming.nl of door te bellen naar 023-5626136 en dan vertellen wij u graag meer over Kayla.    

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht