Dexter

Omschrijving

Deze vrolijke, blije knuffelkont van 5 jaar oud is op zoek naar een nieuw huisje. Hij is binnen gekomen samen met zijn broertje alleen in de opvang zijn we er achter gekomen dat de broers niet heel erg aan elkaar gehecht zijn. Inmiddels heeft Dikkertje een nieuw huisje maar is Dexter nog op zoek. Heeft deze knuffelkont met zijn prachtige uiterlijk uw interesse gewekt leest u dan vooral verder om meer over hem te weten te komen. 

Dexter is een lieve kleine knuffelkont met een wel wat zenuwachtig karakter. Hij is op zoek naar een huisje zonder katten of jonge kinderen. Jonge kinderen vindt hij namelijk erg spannend, als ze iets ouder zijn gaat dit beter. Maar ze moeten niet te druk zijn anders vindt hij ze met 12 jaar ook nog niet leuk en er komen dan ook vaak vriendjes en vriendinnetjes over de vloer. Dit ligt dus erg aan het karakter van de kinderen met welke leeftijd Dexter ermee in een huis zou willen wonen. Zijn zenuwachtige karakter uit zich ook bijvoorbeeld in dat hij vuurwerk en onweer erg spannend vind.

Dexter is erg waaks: wanneer de deurbel gaat of de postbode komt, maar ook wanneer er iets voorbij het huis loopt gaat hij blaffen. En zoals alle chihuahua’s kan hij ook beginnen met blaffen uit enthousiasme of zonder duidelijke aanleiding. Dexter vindt het erg leuk om achter katten aan te jagen, waardoor hij in een woonwijk moeilijk los kan lopen. Maar op veilig omheinde stukken waar voldoende overzicht is kan hij heerlijk los rennen.  Tijdens een wandeling is Dexter erg onderzoekend en loopt het liefst voor je uit van links naar rechts, hij wil graag alles zien en verkennen. 

Dexter heeft geleerd om even alleen te zijn, maar we zoeken een huisje waar de baasjes veel thuis zijn en veel tijd aan Dexter kunnen besteden. Zijn allerbeste karakter eigenschap is eigenlijk toch wel dat hij ontzettend knuffelig is en dat hij graag bij je komt zitten op de bank voor een dikke knuffel. Deze man steelt binnen hele korte tijd je hart en laat je nooit meer gaan.

Vindt u het daarnaast niet erg als Dexter geregeld blaft of heeft u ervaring om hiermee te gaan trainen en bent u op zoek naar een heerlijke kleine knuffelkont neem dan contact met ons op door een mailtje sturen naar: sdo@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht