Caspar

Omschrijving

Deze actieve kruising kooiker van 4 jaar oud zoekt een huisje om veel mee te gaan ondernemen.
De vorige eigenaar vertelde dat hij daar bijna nooit alleen thuis hoefde te zijn en dat hij veel energie heeft, maar met deze energie wel graag voor / met zijn baasje wil gaan werken. Heeft u veel tijd en net zo veel energie als Caspar leest u dan vooral verder.

Deze prachtige man wordt niet altijd even goed begrepen door zijn omgeving, hij heeft namelijk naast een energieke aard ook een zenuwachtige kant. En dit uit zich voornamelijk in zijn gedrag naar vreemde mensen en andere honden. Van een afstand begint hij al naar vreemde mensen te blaffen en als ze dichter in de buurt komen kan het ook gebeuren dat hij uitvalt. Maar eigenlijk vindt hij het gewoon allemaal heel erg spannend en weet hij niet wat hij met de situatie aan moet. Hij is dus op zoek naar een baasje die met hem wil gaan trainen, zodat hij deze momenten niet meer eng hoeft te vinden. Ook zijn gedrag naar andere honden kan heel wisselend zijn. Sommige andere honden kan hij ook naar blaffen en uitvallen, vooral grote honden vindt hij spannend. En andere honden vindt hij heel erg leuk om samen mee te spelen. 

In zijn nieuwe woning zoekt deze man eigenlijk een plekje waar hij niet te veel prikkels krijgt. In zijn oude huis waren deze er namelijk wel: er was een kat maar die vond hij spannend, er waren kinderen maar die vond hij eigenlijk te druk. En daarnaast vond hij dat hij op alles moest reageren zoals de deurbel, als er iemand langs loopt of als hij veel hoort van buiten het huis.

Voor zijn baasje thuis in huis is hij een echte schat: hij is vrolijk, enthousiast en speelt graag met alle soorten speeltjes die hij vindt in huis. Bent u op zoek naar een enthousiaste hond om samen mee te gaan werken en te gaan trainen voor zijn gedrag naar vreemde mensen en honden neemt u dan contact met ons op door een email te sturen naar sdo@dierenbescherming.nl om te komen kennismaken met Caspar.    

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht