Freya

Omschrijving

Deze mooie rooie dame heeft helaas afscheid moeten nemen van haar baasje. Haar eigenaar kon niet meer de verdere zorg voor Freya dragen en dat is dan ook de reden geweest dat ze in het asiel terecht kwam. Wij geven haar hier natuurlijk zoveel mogelijk liefde en aandacht, maar ze smacht weer naar een baasje helemaal voor zichzelf. We weten dat ze een baas zoekt die net zo dol is op knuffelen als zij zelf! En dat knuffelen neemt ze wel heel serieus, want ze slaat haar poten letterlijk om je heen om vervolgens lekker op haar mooie koppie gekroeld te worden. Freya is een enorm mensgerichte hond en vindt het heerlijk om bij je te zijn. Eigenlijk is ze een schoothondje in een groot formaat, want het liefste kruipt ze helemaal in je.

Freya is een hele zachtaardige hond die haar hart op de juiste plek heeft zitten. Ze wil graag samen dingen met je ondernemen, maar kan daarbij soms zo enthousiast worden dat je af en toe even flink je hakken in het zand moet zetten. Zo kan Freya tijdens het wandelen aardig aan de riem trekken en maakt ze hier en daar een gekke bokkesprong van blijdschap. Wanneer je dit niet op tijd door hebt, maak je met een beetje pech zelf ook een gekke sprong… Gelukkig is deze lekkerbek gek op snoepjes en hiermee kan je haar dan ook goed afleiden. Met een consequente en duidelijke training denken we dat hier zeker nog positieve resultaten te behalen vallen. Freya heeft al een beetje een grijze snoet, maar ondanks dat is ze pas 5 jaar oud en in de bloei van haar leven!

Ondanks dat Freya het liefst lekker dicht bij haar baas in de buurt is, vindt ze het ook geen probleem om een paar uurtjes alleen te zijn. Wanneer iedereen van huis is zorgt ze ervoor dat het huis keurig bewaakt wordt, want waaks is ze wel. Naar andere honden is Freya niet vriendelijk en ook de combinatie met katten durven wij niet aan. Wij verwachten dat ze lief zal zijn naar kinderen, maar omdat ze zich erg sterk kan maken en daarbij aardig lomp kan zijn plaatsen wij haar alleen bij kinderen ouder dan 12 jaar. Ook moet zij nog een beetje oefenen met dingen terug geven die ze erg leuk vind, ze vindt namelijk dat eens van haar altijd van haar is.

Ben jij net zo gek op knuffelen als Freya en durf je het aan om met haar te gaan trainen met haar gedrag naar andere honden? Dan ben jij degene naar wie we op zoek zijn! Laat snel van je horen om een flinke kroelsessie met deze lieve meid in te plannen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht