Siebe

Omschrijving

Deze mooie jonge man van inmiddels 7 maandjes oud kon helaas niet bij zijn vorige huisje blijven en is dus op zoek naar een nieuw plekje voor zichzelf. De stafford is een ras dat duidelijke leiding, regels en structuur nodig heeft anders zullen ze deze zelf gaan bedenken. Zeker als deze kleine man zijn puberteit heeft bereikt is het verstandig dat deze een goede “voor-opleiding” heeft gehad. Tevens zal men erop bedacht moeten zijn dat Staffordjes laaaaaang in de puberteit zitten, dus dat men laaaang met een puber opgescheept zullen zitten. Nee = nee en Ja = Ja. En nee is dus niet: misschien nu wel, of morgen, of als ik jarig ben of als het weekend is. Zoals elke pup (maar vooral het heerlijke ras de terriër) zal hij nog 10 keer proberen of je het echt wel meent dat het niet mag.  Deze man is nog in alles te sturen en te kneden dus we zijn op zoek naar mensen die de charmes van deze knappe vent kunnen weerstaan en hem duidelijke regels willen geven.

Deze kanjer moet nog wel veel leren. Denk aan basis-commando’s, goed aan de riem lopen, dat je vingers en tenen niet zijn om op te kauwen en dat opspringen nu heel leuk is, maar wanneer hij 25 kilo gaat wegen dit toch niet zo grappig is. Ook de zindelijkheid is nog iets wat ontbreekt en waar tijd in gestoken moet worden. Men moet zich bewust zijn van het feit dat de pup ongeveer elke 2 uur naar buiten zal moeten voor een plasje en/of poepje. Daarnaast heeft de kleine hummel nog niet geleerd dat alleen thuis zijn helemaal niet zo erg is en zal dit dus ook aangeleerd moeten worden. 

Wij geven niet de voorkeur aan een nieuw huis met nog andere puberende hondenkinders, omdat deze pup alle aandacht en training zelf nodig zal hebben. Heeft u veel tijd en heeft u er zin in om met Siebe de training aan te gaan? Dan kunt u ons een mailtje sturen : sdo@dierenbescherming.nl. Wij verwachten een hoop geïnteresseerden voor deze mooie man dus als u zo vriendelijk zou willen zijn om in de mail uw thuissituatie schets door te geven (ervaring met honden/ras, dieren in huis, werksituatie, gezinssamenstelling etc.) dan kunnen wij alle informatie verzamelen. Wij zullen dan zo snel mogelijk de mailtjes gaan verwerken en kijken welke mensen we gaan uitnodigen voor een eerste kennismaking. Alleen reacties via de mail zullen verwerkt worden, het heeft dus geen zin om te bellen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht