Nora

Omschrijving

Nora is een vrolijke en enorm blije jonge hond van nog net geen 2 jaar oud. Ze lijkt op een kruising labrador, maar ze is zwervend op straat gevonden dus we weten niets van haar achtergrond en ervaringen. Daarom zijn er ook wat dingen die wij niet van haar weten en die een nieuwe eigenaar zelf zal moeten gaan ontdekken zoals: hoe zij is met kinderen, of zij alleen thuis kan zijn en of zij geleerd heeft om los te lopen. 

Nora is een hond met heel veel energie en ze is op zoek naar een baasje die veel met haar wil gaan ondernemen en trainen. Nora is eigenlijk een hond die bijna te slim is voor zichzelf en een zeer vindingrijk en volhardend baasje moet krijgen. Zij leert zo snel tijdens de trainingen dat zij zich binnen korte tijd al weer verveeld, omdat het niet snel genoeg gaat. En als je haar een keer op het verkeerde moment tijdens je training beloond dan denkt ze dat dat de bedoeling was. Iedereen is bij Nora haar uiterlijk heeeeel snel verliefd, ze ziet er dan ook heel lief en schattig uit. Maar vergist u zich niet want deze hond heeft door haar slimme karakter zichzelf ook trekjes aangeleerd waar mensen niet zo blij mee zijn. Zo hapt Nora graag naar benen en mouwen, omdat ze geleerd heeft dat ze dan aandacht krijgt. Negatieve aandacht is ook aandacht en allemaal beter dan geen aandacht denkt ze dan. Ze hapt op dat moment niet door, maar kan wel heel goed blauwe plekken maken. Eén keer op een dag heeft een baasje hier waarschijnlijk geen probleem mee, maar de hele dag en meerdere blauwe plekken verder wordt dit erg vervelend. Zij zal hier dan ook goed in getraind en begeleid moeten worden.   

Nora vind sommige andere honden zo ontzettend leuk dat ze meteen met al haar enthousiastme wil spelen en daar zijn niet alle andere honden even blij mee. Ook zijn er honden waar Nora het wat minder mee kan vinden dus of ze met een andere hond in huis zou willen wonen hangt ook af van de andere hond. Katten zijn wel een heel leuk spellletje als ze weg rennen kun je hier heel goed achteraan denkt ze. Als een kat stil blijft zitten of naar haar blaast blijft ze op een afstandje kijken naar hem totdat hij weg rent.

Doordat ze zo veel energie heeft en graag wil werken met haar nieuwe baasje is ze op zoek naar een baasje met veel tijd voor haar, werkt u fulltime dan zal Nora niet gelukkig worden bij u thuis. Wij weten niet of ze geleerd heeft om alleen thuis te zijn, maar wij denken dat ze zich best snel zal gaan vervelen met haar enthousiasme en energie. Nora is geïnteresseerd in alles en iedereen om zich heen, wij denken dan ook dat ze met loslopen de benen zal nemen. Er gebeurd dan zoveel om haar heen dat ze vergeet dat er ook nog een baasje mee is.

Heeft u de tijd en energie om met deze enthousiaste meid de training aan te gaan en heeft u veel ervaring met honden en het geven van duidelijk regels en structuur bieden stuurt u dan een mailtje naar: sdo@dierenbescherming.nl. Wij zouden het erg fijn vinden als u zo vriendelijk zou willen zijn om in de mail uw thuissituatie schets door te geven (ervaring met honden/ras, dieren in huis, werksituatie, gezinssamenstelling etc.) dan zullen wij zo snel mogelijk de mailtjes verwerken en mensen uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht