Luna

Omschrijving

Deze mooie jonge meid van nog geen 2 jaar oud is een amerikaanse stafford dame. Helaas kon zij niet meer in haar vorige huisje blijven, omdat het niet meer klikte met de andere hond in huis.

Luna vindt het heel erg fijn om bekende mensen om haar heen te hebben, dan voelt zij zich het meest vertrouwd. In de opvang moest zij dus ook wel even wennen aan alle nieuwe mensen, maar als ze je eenmaal kent gaat ze voor je door het vuur en wil ze eigenlijk alleen maar knuffelen, spelen en bij je zijn.

Luna kent de basiscommando’s zoals: zit, high five, plaats en af. Ze zal ze alleen niet voor iedereen uitvoeren, want ze moet je eerst vertrouwen om iets voor je te doen. De nieuwe eigenaren van Luna moeten wel ervaring hebben met honden. Bent u op zoek naar uw eerste hond dan is Luna helaas geen match voor u. Zij heeft namelijk het liefst een baasje die duidelijke leiding kan geven, zodat zij dit zelf niet hoeft te doen. Er zijn namelijk wel wat dingen die Luna erg moeilijk vindt en hier zal de nieuwe eigenaar rekening mee moeten houden. Luna houdt niet van andere honden. Ze wil niet alleen het huis voor haar alleen hebben, maar vind eigenlijk ook dat andere honden op straat daar eigenlijk niet mogen lopen. Dit is dan ook de reden waarom Luna heeft geleerd om een muilkorf te dragen. Dit is voor haar verder geen probleem.

Luna heeft geleerd om thuis lekker rustig in de bench te liggen. Dit is haar aangeleerd omdat ze vreemde mensen in haar huis erg spannend vind. Deze wil ze dan ook het liefst op een vervelende manier weg jagen. Dan is het natuurlijk fijn dat Luna haar eigen vertrouwde plekje heeft waar zij door iedereen met rust gelaten wordt. Ook als zij alleen thuis blijft zal zij het liefst in de bench verblijven. Vreemde mensen die langs het raam lopen waardeert zij namelijk ook niet heel erg. Als ze je eenmaal kent dan is alles goed en ben je haar beste vriend, maar dit kost wel een hoop tijd, koekjes, vertrouwen en liefde.

Luna is op zoek naar een rustig huisje zonder andere huisdieren. Omdat zij niet heel goed met vreemden overweg kan zou non stop visite over de vloer geen goed idee zijn. Bent u op zoek naar een hond met een eigen gebruiksaanwijzing die voor u door het vuur wil gaan als de band eenmaal sterk is. Neem dan zeker contact met ons op om te komen kennismaken met Luna.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht