Luna

Omschrijving

Deze mooie jonge meid van nog geen 2 jaar oud is een stafford kruising dame. Helaas kon zij niet meer in haar vorige huisje blijven, omdat het niet meer klikte met de andere hond in huis.

Luna vindt het heel erg fijn om mensen om haar heen te hebben. Vanuit een wat onzekere aard heeft ze soms kort nodig om vertrouwd te raken met nieuwe mensen. Eenmaal overtuigd is Luna een grote knuffelige clown.

Luna kent de basiscommando’s zoals: zit, high five, plaats en af. Inmiddels heeft Luna bij ons ook geleerd hoe ze netjes aan de riem kan lopen zonder daarbij te trekken. Natuurlijk is dat soms best wel eens moeilijk maar voor wat lekkers doet ze wel extra haar best. Luna heeft bij ons geleerd dat soortgenoten best leuk kunnen zijn, als ze op een rustige manier aan haar worden voorgesteld.

We hebben Luna geleerd een muilkorf te dragen op straat omdat zij in het verleden passerende mensen en honden als niet prettig ervaarde en daar ook naar reageerde. Doormiddel van training en het geven van sturing heeft zij inmiddels geleerd dat er mensen en honden op straat geen gevaar voor haar vormen. Het is wel belangrijk dat zij deze duidelijke sturing blijft krijgen en zij niet het gevoel heeft een situatie zelf op te moeten lossen.

Luna heeft geleerd om thuis lekker rustig in de bench te liggen. Dit is voor haar een prettige veilige omgeving waar zij haar rust kan vinden. Aan “vreemde” visite zal zij even moeten wennen, dit doet zij het liefst rustig vanuit haar bench. Laat de visite Luna iets lekkers geven, dan zijn zij al snel geen vreemde meer voor haar. Luna verblijft het liefst in haar bench als zij alleen thuis moet zijn.

Luna is op zoek naar een rustig huishouden zonder ander huisdieren. Daarnaast heeft zij behoefte aan een eigenaar die haar steun, vertrouwen en sturing kan geven op momenten waar zij dat nodig heeft. Buiten het feit dat het enorm leuk is een hondencursus te doorlopen zal het Luna en haar eventuele nieuwe mens enorm helpen de onderlinge band te vergroten.

Heb jij al eens eerder een hond gehad, en ben je wel weer toe aan een 1 op 1 love story met een uitdaging? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking met onze lieve Luna!

AsielDierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

                                      

 

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht