Bengel

Omschrijving

Deze grote knuffelkont genaamd Bengel zoekt een nieuw thuis. Bengel houdt van wandelen, in het water staan en knuffelen. Naar vreemde mensen (met name mannen) is Bengel wat afwachtend maar als hij je eenmaal kent doet hij alles voor je. Hij kan je dan ook gaan verdedigen, dit is iets waar rekening mee gehouden moet worden. Bengel heeft niet veel vachtverzorging nodig maar vindt het heerlijk om geborsteld te worden. Hoe stoer en relaxed Bengel lijkt, stiekem kan hij sommige dingen wel spannend vinden. Zo wordt hij zenuwachtig van de stofzuiger en vuurwerk. Dan is hij wel gerust te stellen door iemand die hij vertrouwt.  
Bengel kan over het algemeen goed overweg met teefjes. Wel moet er gekeken worden of er een klik is, als honden te opdringerig zijn heeft Bengel daar niet altijd zin in. Hij loopt liever relaxt en doet graag een dutje. Mocht er een lief teefje zijn die gewoon een gezellige grote vriend zoekt, kunnen we kijken of ze met elkaar over weg kunnen. Bengel reageert minder goed op grote reuen, dan gaat hij zich nog breder maken en kan hij fixeren. Hij is daar wel goed uit te krijgen met de juiste begeleiding. Bij zijn vorige baas liep Bengel in het bos en op het strand wel eens los. Dit ging goed maar er moest wel opgelet worden met andere honden en onbekende mensen. Hier moet dus nog goed mee geoefend worden en Bengel moet je eerst helemaal vertrouwen.
Bengel kan (na gewenning) prima een paar uurtjes alleen thuis zijn en meerijden in de auto is ook geen probleem voor deze vent. Hij is wel het liefst constant bij zijn baas. Katten snapt Bengel niet zo goed, hier wil hij graag achteraan gaan rennen. Daarom plaatsen wij hem niet bij katten.


Heb jij interesse in een lieve knuffelkont die u huis ook nog eens beschermd? Stuur dan snel een mail naar sdo@dierenbescherming.nl. Als u hier uw thuissituatie in vermeld en waarom u interesse heeft in Bengel, dan kunnen we u uitnodigen om voor een gesprek en ontmoeting.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht