Muis

Omschrijving

Dit is Muis, een lieve, energieke stafford-achtige van nog maar een jaartje oud. Muis is ter afstand bij ons binnengekomen omdat haar eigenaren haar niet konden bieden wat zij nodig heeft. Muis is namelijk een druk dametje, maar ook een ontzettend intelligente hond. Hierdoor heeft ze snel door wanneer iets haar iets oplevert, zo kan ze wel netjes naast je lopen, maar daar moet wel een beloning tegenoverstaan. Ook de “clickertraining" had zij snel door en ze vond het erg leuk!
Muis kan je geduld met trainen op de proef stellen, ze moet wel heel zeker weten dat een andere makkelijkere manier haar echt niets zal opleveren voor ze overtuigd is van jouw “voorstel". Eenmaal overtuigd, dan kan ze dingen met gemak voor je uitvoeren. Ze kan zeer geconcentreerd samen met haar mens aan het werk zijn. We zoeken dus een baasje die lekker met Muis aan de slag wil gaan en voor wie positief trainen voorop staat. Naast de mentale uitdaging is het voor Muis ook belangrijk dat zij fysiek uitgedaagd wordt.  Wij denken dat Muis graag op training gaat, dit kan zowel in de sport als een gehoorzaamheidstraining.

Omdat muis zo heerlijk enthousiast is plaatsen we haar niet bij kleine kinderen, in haar enthousiasme zal ze die omver lopen.
Het alleen thuis blijven zal met Muis erg rustig opgebouwd moeten worden. Ze vindt het hier nog erg moeilijk als we van haar weglopen.
Met andere honden is Muis in het eerste contact niet direct vrienden.. Ieder eventueel contact met andere honden moet zorgvuldig en met rust geïntroduceerd worden. Een stabiele volwassen reu in huis zou misschien een optie zijn. 
Katten vindt ze maar rare wezens, die heeft ze liever niet in haar buurt. Muis heeft haar baasje(s) dus het liefst voor zich alleen en dan wel graag hele actieve baasjes.

Ben jij actief? Hou je van flinke wandelingen, fietsen en vind je het niet erg om een vieze poot op je broek te krijgen? Dan denken wij dat je aan Muis een leuke actieve en trouwe vriendin zal hebben, die jou maar wat graag volgt!
Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking met Muis.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 023-5626136
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht