Nona

Omschrijving

Deze mooie meid genaamd Nona is op zoek naar haar eigen forever home. Ze is met haar 5 jaar in de bloei van haar leven. Door een hoop pech heeft ze in haar leven al veel verschillende baasjes gehad, wij zijn voor Nona nu dan ook op zoek naar een stabiel huisje waar ze niet meer weg hoeft en van het leven mag genieten.

Door de grote wisseling van eigenaren is Nona soms wat onzeker en wantrouwend van aard en vindt ze nieuwe mensen in het begin ook wat spannend. Nona zoekt dus een eigenaar die haar stabiliteit en duidelijke sturing kan geven en ook een flinke dosis geduld heeft, zodat zij mensen leert vertrouwen en met nieuwe situaties leert om te gaan. Een juiste begeleiding hierbij is van belang zodat zij niet het gevoel heeft de situatie zelf op te moeten lossen. Zodra ze met mensen en nieuwe situaties gewend is geraakt veranderd Nona in een vrolijk en ontspannen dametje dat van alle aandacht geen genoeg kan krijgen.

Nona heeft nog niet veel commando’s geleerd, maar ze weet al wel dat wanneer ze netjes voor je gaat zitten wanneer je dat vraagt, ze een heerlijk koekje krijgt. Het aanleren van nieuwe dingen zal dan ook geen probleem zijn. Nona heeft al geleerd dat alleen thuis zijn helemaal niet erg is en ook was ze bij haar vorige bazen goed zindelijk. Natuurlijk zal dit in haar nieuwe huisje wel weer opnieuw opgebouwd moeten worden. Tijdens het wandelen buiten wil ze nog wel aan de lijn trekken, maar met veel oefenen zou hier nog wel wat eer te behalen zijn.

Nona is beslist niet hond/dier-sociaal. Om die reden plaatsen we Nona dan ook niet in een huishouden met andere honden of katten. Ook op straat zal daar rekening mee gehouden moeten worden. Nona mag dus niet los lopen en kan zonder muilkorf het losloop gebied niet betreden. Momenteel word Nona op positieve wijze bekend gemaakt met de muilkorf (ofwel “feestneus”).

 Denkt u dat u Nona de rustige, duidelijke en stabiele begeleiding kan bieden die ze nodig heeft, dan komen wij graag in contact met u. Stuur ons dan een mail via sdo@dierenbescherming.nl met daarin een uitgebreide uitleg over uw thuissituatie.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht