Nona

Omschrijving

Door een hoop pech heeft deze lieve en pittige dame van 6 jaar oud in haar leven al veel verschillende baasjes gehad, het geluk zit haar niet mee. Na een jaar in de opvang zijn wij voor Nona nu nog steeds op zoek naar een nieuw baasje die verantwoordelijke en het liefst ervaren is. Het nieuwe baasje moet willen doorgaan met de training zoals deze hier bij SDO met haar is opgestart, hier reageert ze namelijk erg goed op.

Door de grote wisseling van voorgaande baasjes reageert Nona soms wat onzeker en wantrouwend naar nieuwe mensen. Nona heeft tijdens haar verblijf bij ons laten zien dat de verzorgers welke wekelijks of dagelijks onderdeel van haar leven uitmaken haar feestje van het leven zijn. Ze is stuk voor stuk gek met ze allemaal, van jong tot oud. Haar wantrouwende aard kan echter nog wel eens naar boven drijven als zij te snel bij nieuwe mensen wordt ondergedompeld. Krijgt zij eerst wat ruimte en regelmatig wat lekkers, dan hoor je binnen no time bij haar team.

Toen Nona bij ons in de opvang kwam beheerste zij nog geen basis gehoorzaamheid commando's. Inmiddels hebben de verzorgers aardig wat training in haar gestoken en volgt zij met groot plezier en met een mooie focus alle aanwijzingen op. Zij beheerst meerdere commando’s zowel met als zonder stemcommando. Waar zij in het begin alleen aan de riem kon trekken kan zij nu met aandacht voor haar verzorger naast wandelen. Natuurlijk kan Nona nog steeds af en toe lekker haar neus achter na gaan en even laten voelen dat zij haar kracht nog bezit, maar dat mag natuurlijk. De hele dag in het gareel lopen is voor niemand leuk.

Niet linksom of rechtsom, maar even rechtdoor: Nona is geen hond-sociale hond. Nona zal door eerdere ervaringen in het verleden niet geplaatst worden bij andere honden in huis. Nona is ook geen hond waarmee je verantwoord bloemetjes plukt met andere honden in het park. De verzorgers hebben hard gewerkt om haar reactie op andere honden te verbeteren, en met succes. De trainingen pakt zij goed op maar daarnaast is het belangrijk dat Nona met een muilkorf de straat op gaat, zodat er geen foutjes op de loer kunnen liggen. Voor Nona overigens geen enkel probleem, zij stapt vrolijk met haar “feestneus" op rond.

Nona is een hond die geniet van lange actieve wandelingen met haar baasje, ze gaat altijd goed gemutst op pad en gehoorzaamt uitermate goed. Daarnaast vindt ze het heerlijk om te luieren, het liefst samen met jou op de bank.

Wij zoeken voor Nona een nieuw baasje die geen moeite heeft met een mensen-hond. Een eigenaar die verantwoording neemt en Nona buiten altijd haar muilkorf laat dragen. En een eigenaar die actieve kilometers maakt en het heerlijk vindt om met Nona samen dingen te ondernemen.

Nona lijkt misschien niet de makkelijkste hond ,maar voor werkende hondenliefhebbers kan ze wel eens een uitkomst zijn. Nona is namelijk snel tevreden en zal geen moeite hebben met het werkende leven van haar eigenaar als de vrije uurtjes aan haar besteedt zullen worden.

Denkt u dat u Nona de rustige, duidelijke, stabiele, maar vooral ook vriendelijke begeleiding kan bieden die ze nodig heeft, dan komen wij graag in contact met u. Stuur ons dan een mail via sdo@dierenbescherming.nl

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht