Balou

Omschrijving

Wij stellen aan u voor; Balou! Een klein hondje met een groot pakket!
Heeft dit uw interesse gewekt in deze mooie Boomer man van 5 jaartjes jong leest u dan snel verder.

Balou is bij ons in het asiel gekomen omdat zijn baasje is overleden en niemand van de familie voor Balou kon zorgen.

Gemiddeld Nederland zou Balou het wel bekende “keffertje" noemen. Want ja.. vocaal kan en zal hij zeker zijn. Niet zozeer als hij alleen is, nee, juist in gezelschap laat balou zijn stem horen. Balou vind alle mensen en alle activiteiten zo ontzettend leuk en spannend te gelijk dat hij dat luid laat merken. Met grote zin en een drive van een border collie geeft hij aan op zoek te zijn naar iets te doen met zijn mens. Maar hij laat ook zijn stem horen als er vreemde mensen in huis komen, als de postbode langs komt. Of op staat als hij skeelers, brommers of vrachtauto’s tegen komt.

Inmiddels is bij ons in de opvang wel duidelijk dat Balou naast wat luidruchtig, een slim wel willend ventje is die heel graag “zijn mens" om zich heen heeft en daar ook vol aandacht voor heeft. Daarnaast heeft Balou een gezonde lekkere trek in snackies. Die combinatie maakt het gemakkelijk om Balou veel nieuwe dingen te leren. Wij denken daarom dat Balou nog wel eens ontzettend leuk kan groeien op de hondenschool in zowel gehoorzaamheid als bijvoorbeeld een leuke sport.

Balou is gewend vanuit zijn vorige huishouden een aantal uurtjes alleen te zijn, uiteraard moet het alleen thuis blijven rustig en naar alle redelijkheid in een nieuw huisje wel opnieuw uitgebouwd worden. Balou is overigens niet gewend aan een bench, indien nodig zal dit nog stapje voor stapje aangeleerd moeten worden. Balou wil wel graag netjes iedere maand zijn vlooien pipet krijgen, anders krijgt hij last van zijn vlooien allergie.

Bent u opzoek naar een klein formaat hond met een groots en eerlijk karakter? Heeft u ambities om uit te blinken op de hondenschool? Bent u creatief en heeft u nog een arsenaal aan “kunstjes” en commando’s klaarliggen? Dan zou u wel eens de match met onze kleine grote Balou kunnen zijn!  Stuurt u ons dan een mail via: sdo@dierenbescherming.nl met uw thuissituatie schets (ervaring met honden/ras, dieren in huis, werksituatie, gezinssamenstelling etc.) Wij zullen dan zo snel mogelijk de mailtjes gaan verwerken en kijken welke mensen kunnen komen kennismaking met Balou.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht